Ченгета пребиха до смърт гангстера Йоско при ареста му в Гърция!

Йосиф Йосифов - Йоско

  Костинбродският бандит Йосиф Йосифов – Йоско е бил брутално пребит по време на арестуването му в Солун преди седмица. Това твърдят лица, близки до гангстера. Гръцките барети подходили към родния мафиот без капка милост и го смазали от бой. Заради предварително получената от българските служби оперативна информация, че Йоско държи оръжие в апартамента си в район „Диавата“ в Солун, чуждите командоси действали на принципа „първо бием, после питаме“.

Веднага след акцията Йосифов първо е закаран в болница и чак след това е преместен в арестантска килия. Престъпникът от Костинброд дори първоначално е имал желание да съди гръцката полиция за жестокия побой, но след кратък разговор с местния му служебен адвокат се е отказал.

Физическото насилие над Йоско е абсолютно законно предвид факта, че предварителната оперативна информация се е потвърдила. В жилището му беше намерен цял арсенал с автоматично оръжие, бронежилетки, уреди за нощно виждане и за заглушаване на мобилни честоти. Сред вещите имало и шперцове за отключване на сеф и врати.

Именно заради незаконния боен арсенал и вещи, с които могат да се извършат престъпления, Йосиф Йосифов – Йоско получи и първата си присъда. Преди дни той и още трима българи, които бяха с него, сред които и адвокатката му, бяха осъдени на първа инстанция в южната ни съседка на 3 години и 3 месеца затвор и 3000 евро глоба. Присъдата е за незаконно притежаваните автомати, пистолети, техника и боеприпаси. В момента службите в Гърция правят експертиза на намерените вещи, за да се провери дали с тях не е извършено друго престъпление в страната им. Ако получат положителен резултат, родният гангстер ще се уреди и с по-дебела присъда.

Научихме, че българската прокуратура вече е изпратила официално Европейската заповед за арест и е поискала екстрадицията на Йосифов у нас.

Йоско се разследва в България за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици убийството на управителя на столичния ресторант „Пчела“, за отвличане и евентуалната екзекуция на хърватина Иван Може.

Източници от Националното следствие разкриха, че е възможно да бъде възобновено и разследването на убийството на легендарния филип Найденов – Фатик. Йоско беше арестуван преди години за атентата срещу Фатик, но заради липса на категорични доказателства беше освободен.

Залавянето на бандита може да доведе и до разплитането на още едно престъпление, станало у нас. На 17 октомври 2010 г. от митническия склад на аерогара „София“ изчезнаха 369 кг сребро, 17 кг злато и 1,8 кг платина. МВР тогава определи обира като най-дръзкия, извършван през последните 20 години.

Месец след кражбата беше арестувана и групата, която я извърши – бившият митничар Георги Георгиев – Генерала, Славчо Колев – Цайса, Александър Митков – Сашо Пандиза, Явор Гергов и Васил Даскалов – Ченето. В джип, паркиран в гориста местност, до езерото Панчарево бяха намери 179 кг от откраднатото сребро.

От МВР и прокуратурата впоследствие разкриха, че останалото количество е изнесено с камион в Гърция часове след обира.

Имането се намирало в българин, живеещ в Солун. Столични магистрати споделят, че според оперативни данни въпросният нашенец е бил именно един от членовете на бандата на Йоско Костинбродски. В момента гръцките полицаи търсят къде са ценните метали.

Въпреки че гангстерът разполагал с милиони от престъпна дейност, през целия период, в който се укриваше от началото на 2011 г. до ареста му преди дни, Йоско умишлено е живял изключително скромно в Гърция. Родната му майка всяка седмица му е изпращала буркани, натъпкани със свинско със зеле, което било любимото ястие на гангстера от Костинброд. Пред възрастната жена той ревал по телефона, че няма никакви пари и стои по цял ден гладен. Целият цирк бил разиграван, за да не прави впечатление на службите в южната ни съседка.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Ченгета пребиха до смърт гангстера Йоско при ареста му в Гърция!"

  1. SS   02.02.2013 at 22:55

    Ха така. Те не са балетна организация като българската полиция. Да ходи сега в Хага или Страсбург да се жалва ако иска.

    Отговор
  2. ченге   12.07.2013 at 1:43

    Много бързо са го осъдили, та дори и на първа инстанция да е само, при нас биха го размотавали с години с мярка за неотклонение „парична гаранция“ и после щяха да го оправдаят поради „липса на достатъчно доказателства“. Браво на колегите в Гърция. Да се радва, че руският ОМОН не го е задържал още, че при онези няма бой, ами направо сакатлък.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *