Цигани помляха глухоням с лопати и кирки!

Побоят над Динко Василев е станал насред площада на селото

Инвалидът Динко Василев от новозагорското село Асеновец е бил помлян от бой насред селския площад на съседното Брястово.

Над десетина цигани се нахвърлили на инвалида и потрошили ръцете и краката на 37 годишния момък. Човекът провокирал ромите, защото издирвал крадците, обрали дома на майка му в Брястово и се надянал на здраво накъркани мургавелковци на площада пред кръчмата. За нещастие на Динко, той познал в един от почерпените роми извършителя на обира. За секунди спорът между глухонемия и циганите ескалирал в схватка.

Тълпата роми скочила и почнала да налага човека с кирки и лопати. Съселяните на Динко са потресени, кметицата коментира, че познавала Динко доста добре и човекът винаги гледал да помогне на ближния с каквото може. Затова и била изненадана и потресена от злобата, с която бил пребит до смърт от разпасаните роми, недоумява Димитрина Стефанова.

село Асеновец

Кметицата на Асеновец научила за зверството от познати. Селската управница сподели, че Динко карал на социални помощи и заедно с майка си разчитали основно на пенсията й. А той от време на време проявявал техничарски способности и припечелвал нещо допълнително, защото бил безработен. Полицията разследва случая.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/XW-zPm6na7g

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *