Христо Вартерян – Исуса отново пое наркобизнеса в София

Христо Вартерян - Ицо Исуса

  Безследно изчезналият от пролетта на 2009-а люлински наркобос Христо Вартерян – Ицо Исуса, се е завърнал в София и отново движи бизнеса с дрога. Това разкриха антимафиоти след неуспешна акция по залавянето на дясната ръка на Христофорос Аманатидис – Таки.

В началото на седмицата ченгета атакуваха фенклуба на „Левски“ на столичния булевард „Тодор Александров“, където от години се събират хулигани от групировката „София Запад“, и задържаха солидно количество наркотици – 12 грама кокаин и 50 грама марихуана. Истинската цел на акцията обаче е била залавянето на Христо Вартерян – Ицо Исуса, който по данни на ченгетата от началото на месеца се укрива в София.

Вместо люлинския наркобос обаче е бил задържан братовчед му Цацата у когото по-късно антимафиотите открили 80 000 лева в брой в различни валути. Криминалистите са убедени, че парите, открити у задържания, са били приготвени да бъдат предадени на Ицо Исуса. „Братовчедът на Вартерян е един от отговорниците на дилърите в „Люлин“ – всеки понеделник той се отчита на Любо Младежа, който бе част от Бандата на Чуковете и макар да бе осъден на 8 години затвор, бе пуснат на свобода. Младежа ръководи бизнеса на Исуса съвместно с Кирчо Руския“, разкрива столичен криминалист.

Любомир Костадинов - Любо Младежа

Неотдавна Христо Вартерян – Ицо Исуса, за когото дълго време се носеше слух, че е ликвидиран, се прибрал в столицата. Дясната ръка на наркобоса Таки влязъл през ГКПП „Кулата“ с фалшиви документи за самоличност и се установил в жилището на друг мастит търговец на наркотици – Иляка, в столичния квартал „Борово“. Преди седмица доносници на МВР от ъндърграунда видели Исуса, Иляка и Любо Младежа в пицария в столичен квартал и веднага докладвали на ченгетата. Странно защо обаче акцията по залавянето на дирения под дърво и камък наркобос се забавила с 3-4 дни.

„Информацията за готвения арест на Ицо Исуса умишлено се пазеше в тайна, за нея се знаеше само в столичната криминална полиция, но не и в районните полицейски управления. Въпреки това Христо Вартерян пак се изплъзна от хайката“, не крият гнева си антимафиоти.

Дясната ръка на наркобоса Таки е неуловим за ченгетата от пролетта на 2009-а, когато офейка преди масираната акция на МВР срещу мастити търговци на наркотици от „Люлин“. В следващите месеци Исуса се изплъзна на три пъти от ченгетата, преди да тръгне мълва, че е ликвидиран и заровен от свои конкуренти. Според клюката, която вървеше в подземния свят, Вартерян е бил екзекутиран по поръчка на Стефан Бонев – Сако.

Мълвата за убийството на Ицо Исуса обаче се оказа невярна и скорошното появяване на люлинския гангстер на столичната мафиотска сцена потвърди това.

От началото на седмицата цивилни ченгета следят зорко всички гранични бразди на България, очаквайки появата на Ицо Исуса. Много вероятно е обаче довереният човек на Таки вече да е съумял да офейка от страната в посока Гърция или Румъния.

 

Криминалистите още търсят извършителите на отвличането на Лара Банева

Свериха пачките с откупа на Лара

Столичните криминалисти са проверили пачките, открити при ареста на братовчеда на Ицо Исуса – Цацата, заради съмнения, че с част от банкнотите е бил платен откупът за живота на Лара Банева, дъщеря на Брендо. Нито една от откритите у Цацата 5 банкноти от по 500 евро обаче не била част от 500-те – хиляди евро, с които бе откупен животът на 11-годишната щерка на Брендо.

Пред ченгетата родственикът на Ицо Исуса дал нелепо обяснение за 80-те хиляди лева в различна валута, открити у него. „Приятел ми ги даде назаем, тъй като ще купувам апартамент в София“, оправдал се Цацата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *