Ужас! Зам. министър Красимир Катев уби двама души в кървава катастрофа!

Красимир Катев

Красимир Катев, бивш зам.-министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобургготски, уби двама души в зверска катастрофа край Балчик. Жестоката драма, случила се по вина на 44-годишния заместник на Милен Велчев, се е разиграла във вторник в 2 часа след полунощ.

Тогава луксозният „Фолксваген“ на някогашния ковчежник на България е навлязъл в насрещното платно на главен път Е-78. близо до кръстовището за село Момчил в община Балчик и се е врязал челно във вехт „Опел“. В бруталния сблъсък на място са загинали двама младежи от добричкото село Оброчище, чиито имена до този момент не се съобщават от полицията. Жертвите – съответно на 20 и на 25 години, носят инициалите Д. Г. и П.

Младежите са загинали на място, а от КАТ близо денонощие криха самоличността на именития автоджигит. Едва в сряда след полунощ, и то неофициално бе съобщено, че убиецът на пътя е 44-годишният царски министър Красимир Катев.

Красимир Катев (вляво) и Милен Велчев

Автомобилът на някогашния заместник и най-доверен човек на Милен Велчев, се е врязал в опела с над 100 километра в час, а според сводката на МВР в колата на Красимир Катев се е возила и 7-годишната му дъщеря Лора. Момиченцето е изпаднало в шок след катастрофата с два трупа, предизвикана от баща й.

За щастие детето не е с опасност за живота – малката Лора спешно е била транспортирана с хеликоптер в клиника „Света Ана“ във Варна. Според лекари от болницата 7-годишното дете е било прието с травма на корема и с хематоми.

В сряда пък, часове след като детето на Красимир Катев е било настанено в болницата, от „Света Ана“ са чакали да пристигне екип с републикански консултант на летище Варна със санитарен самолет. Транспортът се поемал от Красимир Катев, а според непотвърдена информация, самолетът, който в 17:25 часа взел Лора от Варна, е частният лиърджет на Васил Божков. Щерката на Красимир Катев е била настанена във ВМА.

44-годишният Красимир Катев бил в шок от случилото се. Той не е пил алкохол, а според запознати просто е заспал зад волана от преумора.

След като напусна властта, Катев основа собствен инвестиционенфонд – „Аврора Капитал“, освен това управлява и консултантска фирма. 44-годишният финансист е изключително близък както с Милен Велчев, така и с друг обсъждан царски министър – Николай Василев, който му е кум. Казват, че Катев съветва синовете на Симеон Сакскобургготски и управлява капиталите на царя. Минава за блестящ икономист, а името му никога не се е забърквало в скандали.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *