Убиха момиче заради коментар във Фейсбук!

Фейсбук

Фейсбук е познат по целия свят като социална мрежа, която свързва хората с над 955 милиона потребители. Но изобретението на Марк Зукърбърг не носи добро на всички.

В Холандия започнало дело срещу трима младежи, осъдени за убийството на 14- годишно момиче, виновно единствено заради коментар във Фейсбук върху стената на приятелката си Поли. Девойката отправила няколко сексуални шеги по адрес на Поли, 16, която излязла от кожата си и пожелала, заедно с приятеля си Уесли, 17 да убият момичето Джойс Хау.

Младата двойка ангажирала и трети участник, Джинхуа, на същата възраст като жертвата, срещу 20 евро и няколко безплатни питиета. Така на 14 януари Джинхуа отишъл у Джойс и я наръгал няколко пъти.

Джойс Хау

Баща й също плучил няколко наръгвания с нож, когато се опитал да защити дъщеря си. В крайна сметка се отървал с нарязвания по лицето, а дъщеря му починала 5 дни по-късно в болницата. Седем месеца по-късно е разкрит процес срещу децата в Арнем.

Убиецът Джинхуа признава за деянието си, като казва, че съжалява и е действал под заплаха от останалите двама. Той ще прекара една година в център за малолетни и в психиатрия. Другите двама ще бъдат съдени като възрастни. Присъдата се очаква на 3 септември.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/7zK8oYciOQM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *