Тъстът на Део в иманярската мафия

Скандалът помрачи ваканцията на водещия и вече бившата му приятелка
Скандалът помрачи ваканцията на водещия и вече бившата му приятелка

  Доскоро спряганият за бъдещ тъст на Деян Славчев – Део Недко Добриков е разследван като част от иманярската мафия.

Преди дни бащата на танцьорката Елена, която беше гадже на водещия, бе арестуван в местност над село Хвойна край Чепеларе. Недко в компанията на брат си и още трима мъже се добрали с металотърсачи в ръце до района, в който има тракийско светилище и основи на параклис.

Местните обяснили, че това е стар римски път, където могат да бъдат открити изключително ценни археологически находки.

Иманярската група била изненадана от полицаите тъкмо когато започнала да копае в района. След като ги завели в полицейското управление, заподозрените са пуснати, но срещу тях е започнало разследване, което ще продължи поне 2 месеца.

Иманяри
Иманяри

Бащата на Елена заявил, че няма да коментира случая, но ще води дела. Део и бившата му били изненадани от новината, тъй като току-що се били върнали от почивка в Гърция и не знаели нищо за скандала.

Напоследък полицията проведе няколко мащабни акции срещу иманярската мафия, която по наша информация отново се е активизирала.

Както е известно, България е една от малкото страни в света, където под земята могат да се открият уникални находки от времето на Рим и Древна Гърция, чиято цена на световните аукциони скача до баснословни суми.

Неотдавна ченгетата обискираха 9 адреса на иманяри във Видин и иззеха стотици антични бронзови и сребърни съдове, византийски и средновековни монети, керамични фрагменти от римския период, оловен печат, бронзови украшения, както и 4 металотърсача.

В района се намира прословутото село Арчар, в чието землище навремето е било разположено античното селище Рациария. Хората и досега копаят в дворовете на собствените си къщи, където през годините са откривали непокътнати мраморни римски статуи, с каквито не разполагат и най-престижните музеи по света. През последните 20 години Арчар е подложен на постоянни иманярски набези. Селото е единственото в България, където пред полицейското управление има антични плочи, иззети от полицията от арт мафията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *