Таки се премести в Абу Даби

От издирван от Интерпол, Таки се превърна в инвеститор в емирствата
От издирван от Интерпол, Таки се превърна в инвеститор в емирствата

  Наследникът на висаджийската империя Христофорос Аманатидис – Таки е заменил луксозния Дубай с още по-богатия Абу Даби. Сензационната информация разкриха източници, които от години работят в Обединените арабски емирства.

Те дори засекли, че нашият наркобарон, който се движел неизменно придружен от шест „горили“, вече е наел голям офис. Освен това го виждали често да се забавлява в парка „Ферари Уърлд“.

Според източниците ни Таки е отседнал в тежкарския хотел „Emirates Palace“, поставен на второ място в света по скъпотия. За лукса на това място се носят легенди, според които „Дубай Бурж ал Араб“ изглежда като жилище по социален проект. Той обитавал огромен ВИП апартамент от 360 квадрата.

Таки обаче не се е пренесъл в снобария в Даби, а тъй като в Дубай вече не можели да гарантират за сигурността му. Освен това, в съседното емирство той е започнал да развива солиден бизнес. В пясъците на най-голямото и най-населеното емирство в ЮАР е скрит повече петрол,

Йордан Цонков - Джиджи обучил Христофорос за крадец
Йордан Цонков – Джиджи обучил Христофорос за крадец

отколкото във всички съседни емирства взети заедно и според познавачи мястото е далеч по-перспективно от Дубай. Висаджията, на когото и врагове и приятели признават изключителния нюх за печелене на пари, вече подхванал апетитен бизнес с минерална вода. Засега работел с партньори от Европа, но интензивно провеждал консултации да пазят рили започне внос от България. Дори подготвял заедно с местните си партньори голяма рекламна кампания за лечебните качества на българската минерална вода, с която да вземе акъла на петролните шейхове.

Таки се изпари от България с полет за Атина, след като тук започнаха да го издирват в края на 2008 г. като наркобос и работодател на зловещата Банда на чуковете. Прокуратурата му повдигна обвинения, че заедно с Христо Вартерян – Ицо Исуса е създал и ръководил банда за наркотрафик.

Таки беше обявен за междунаридно издирване с червена бюлетина на Интерпол на 8 май 2012 г. Два дни по-късно го спипаха в 7-звезден хотел в Дубай и дори бе съобщено, че е откаран в затвор, където щял да остане до окончателното решение за екстрадирането му. Тогавашният главен прокурор Борис Велчев подписа молба за екстрадация и уж всеки момент щяха да докарат пленения Таки с белезници на ръцете. Процедурата обаче се разточи, а накрая се оказа, че за да го върнат тук, трябва да подпише и самият емир на Дубай.

Ицо Исуса ръководил бандата за наркотрафик заедно с Таки
Ицо Исуса ръководил бандата за наркотрафик заедно с Таки

Така до екстрадиране не се стигна, а Таки продължи да си харчи милионите като точно това го спаси. Тлъстите банкови сметки го превърнаха в инвеститор. Едва ли в емирствата, които се развиват с огромни темпове, някой въобще се интересува от миналото му. А то е много интересно и показателно. Таки расте в панелния „Люлин“ и става изпечен крадец под ръководството на Йордан Цонков – Джиджи. После попада под крилото на Мето Илиенски, който го лансира във ВИС. След разстрела на Георги Илиев поема ръководството на отломките от бизнеса на ВИС. Прави и стъпки за избелване, като създава фирма за пътно строителство и поддържане с Пламен Галев, Ангел Христов и пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров

Таки никога не е залавян като крадец, нито пък с наркотици. Известно е обаче, че е бил таен сътрудник на криминалната полиция в столицата и е донасял за конкуренцията. В замяна ченгетата си притварят очите, когато той овладява бизнеса с наркотиците в страната, а когато става напечено, хваща самолета от столичната аерогара.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *