Таки се измъква сух

Христофорос Аманатидис - Таки
Христофорос Аманатидис – Таки

  Наркобосът Христофорос Аманатидис – Таки може да се измъкне сух, от правосъдието, защото прокуратурата е спряла работа по разследването на престъпната му дейност, научихме от висш магистрат.

След месец ще се навършат 5 години от бягството на Таки. Наследникът на наркоимперията на ВИС-2 изчезна при мистериозни обстоятелства точно когато шеф на ГДБОП става разследващият го Станимир Флоров, близък до върхушката на ГЕРБ и личен приятел на Цветан Цветанов. 2 години след бягството Интерпол започва неуспешно издирване на Гърка, както го наричат враговете му в столичния ъндърграунд, но до този момент снимката му още стои като издирвано лице.

През времето на издирването на Таки от свидетелски показания срещу него са се отказали двама негови бивши съратници, научихме от сигурен източник. Те били готови да проговорят в замяна на по-леки присъди, но посъветвани от адвокатите си, не са го направили, защото нямало никаква гаранция, че престъпният бос ще бъде заловен и върнат у нас. Освен липсата на Таки нямало и категорични доказателства, че е ръководил най-голямата организация за разпространение на наркотици в България.

Таки се покри на екзотичен остров, докато службите все още го издирват
Таки се покри на екзотичен остров, докато службите все още го издирват

Така, докато наказателната бригада на люлинската банда, ръководена от Таки, вече е в затвора, босът е на свобода и не се знае къде е. Преди две години той уж беше задържан от Интерпол в Дубай, но не след дълго е пуснат от ареста и сега никой не знае къде е, твърдят източници от прокуратурата.

Във връзка с връщането му на родна земя не било извършено необходимото и дори не бил изпратен екип в Дубай, който да се увери лично дали заловеният наистина е Таки, или човек, който се представя за него, за да заблуди прокуратурата. Тази версия усилено се коментирала в храма на Темида. Там смятат, че разследването срещу Таки е осуетено още в началото от висши полицаи, които са поддържали близки контакти с наркобоса. След разобличаването на Станимир Флоров и свалянето му от поста шеф на ГДБОП вече усилено се говори, че лично той е покровителствал Таки, за което журналисти сигнализираха още в края на 2011 година. Факт е, че като шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и след това като директор на службата, Флоров не е направил нищо, за да разобличи престъпната дейност на Таки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *