Таки проговори: Ако ме върнат в БГ, ще бъда убит от ченге, което изпълнява поръчки на мафията

Христофорос Аманатидис – Таки

  Христофорос Аманатидис – Таки е почти на 100% сигурен, че няма да бъде екстрадиран от Дубай в България, стана ясно от достоверен източник. Причината за това е, че над него тегне смъртна заплаха и тя ще се задейства от момента, в които кракът му стъпи на родна територия. До нас достигна ексклузивна информация какво е казал Таки на службите в емирството, след като беше арестуван там на 7 май тази година.

„В България ми е издадена смъртна присъда. Ако бъда върнат, ще бъда убит от ченге, което работи и изпълнява поръчки на мафията. Знам кой е служителят. Именно заради него сега съм арестуван“, разказал той на тамошните полицаи, което е записано и в документацията.

Таки подробно обяснил, че е попаднал в капан, режисиран от подкупни български полицаи под диктовката на голям играч в ъндърграунд средите. Последният искал да му изземе бизнеса. Както легалния, така и нелегалния. Ставало въпрос за империя, която генерира годишни приходи около 150 млн. евро. Точно поради тази причина, засега дубайските власти мълчат упорито на всяко запитване от българската прокуратура кога ще им върнат ВИП арестанта.

„Не знам да има някакво развитие по въпроса с Аманатидис“, каза пред репортер топ обвинителят Роман Василев. От Софийска градска прокуратура се надяваха Таки да им бъде предаден през септември. Това обаче няма как да стане поради пасивността на арабските им колеги.

Младен Михалев - Маджо

„По-вероятно е въобще да не ни го изпратят. И ние имаме информация, че Таки е споделил, че животът му тук е в опасност. При такава ситуация чужденците никога няма да ни го предадат“, посочи и друг столичен прокурор, запознат със заплетения казус.

Според достигналата информация, корумпираното ченге, което визирал Таки работи в една от разузнавателните служби.

Двамата дори се познавали от десетина години. Служителят на реда бил около 50-годишен и е бил един от покровителите на Аманатидис.

Столичен магистрат, който водеше разследване срещу висаджийския бос преди години, си спомни в разговор с репортер на вестника, че именно този разузнавач е спъвал разработки срещу Таки и е провалял запланувани операции. Полицаят на мафията изиграва и ключова роля в ареста на бандита.

Цели 4 години наследникът на Жоро Илиев уж се криеше от родната полиция. Всъщност всички знаеха къде се намира вилата му в Южна Африка. Не беше тайна за службите ни и имотът му в ултра скъпия остров „Палм Джумейра“ в Дубай, където е ходил по няколко пъти на година.

Роман Василев

През целия период на „изгнаничество“ на Таки, делата му в България процъфтяваха. Мафиотът продължаваше да държи контрабандните канали минаващи през летище „София“, а негови хора изкупиха хитови дискотеки в София и по Черноморието. Обектите носят сериозни приходи от продажбата на кокаин в тях. Всички схеми са се ръководели от двама мъже, които са били наместниците му в България. Единият от тях е с прякор Белингата, а другият дългогодишният му партньор Къро.

През 2009 г. именно той дори разработвал нов канал за цигари в България, които трябвало да идват от Русия, разкриват запознати. В схемата там едно от главните действащи лица е бил тогавашният зам.-директор на Агенция „Митници“ Румен Божинов – Цайса. Той всеки месец е взимал по 50 бона от Таки, за да пропуска контрабандата му.

Реалните проблеми на Христофорос Аманатидис са започнали в началото на април тази година. Тогава негов конкурент в престъпния свят решава да го елиминира. В плана е включен и близкият до Таки 50-годишен служител на спецслужбите.

През април тази година висаджията е бил в къщата си в Южна Африка. С тази държава обаче Интерпол няма споразумение за сътрудничество и арест там е невъзможен. Хората на българския гангстер решават да подмамят Аманатидис в друга страна, където може да се осъществи задържането. С тази роля се е нагърбило ченгето.

Тъй като Христофорос не използва мобилни телефони, на 1 май 2012 г. полицаят се обадил на Къро с молба да му уреди среща с партньора му. Сбирката е насрочена за 7 май в комплекс „Палм Джумейра“ в Дубай. Минути след като тя се е състояла, Таки е арестуван от тамошната полиция по искане на Интерпол.

„Прецака ме човек, на който вярвах и един от малцината, които допуснах до себе си. Ченгето се продаде за пари. Знам, че има план при завръщането ми в България да бъда и физически ликвидиран от него“, казал Таки впоследствие. Това не е първият случай, в който той е на крачка от смъртта.

През ноември 2008 г, малко преди Таки да избяга от страната, тогавашният съветник в ДАНС Алексей Петров имаше конкретна визия, как да бъде премахнат наркобосът, с когото имат куп стари конфликти. Спецчастта за задържане кръстена ОСА към службата трябваше да проникне в палата на гърка в кв. „Бояна“. Но вместо да го изведе в белезници, щеше да бъде извикан екип на съдебна медицина, който да закара тялото му в моргата. Инцидентът трябваше да бъде представен като „полицаи стреляха по криминално проявения Х.А. – Таки при неизбежна самоотбрана“.

Конфликтът между кокаиновия мафиот и Трактора е тлеел от години преди това. Алексей Петров е искал да завземе територийте на висаджията и най-вече да го изтласка от контрабандните схеми по митниците. По идентичен начин Октопода притискаше преди това и Иван Тодоров – Доктора. Доктора не се поддаде на рекета и заплати висока цена за това – живота си. В службите съществуват снимки и записи как Иван Тодоров се е срещал с тогавашната дясна ръка на Петров Филко Славов. В ъндърграунд средите върви упорит слух, че всъщност човекът, който в днешни дни е поръчал отстраняването на Таки, се казва Младен Михалев – Маджо. Тайнственият бос на СИК преди месец се е върнал и за постоянно в страната. Дълго време той живееше в Швейцария.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Таки проговори: Ако ме върнат в БГ, ще бъда убит от ченге, което изпълнява поръчки на мафията"

  1. http://t.co/54yyFOsfye   31.08.2021 at 13:26

    wonderful points altogether, you just received a new reader.
    What might you suggest about your put up that you made a few days in the past?
    Any sure?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *