Таки къса с престъпния бизнес, започва нов живот!

Хистофорос Аманатидис - Таки

  Хистофорос Аманатидис-Таки е започнал ударно да разпродава бизнес империята си, научихме от негови близки. Царят на дрогата преговарял с голяма руска групировка да изкупи легалния му бизнес в България. Връзката с братушките е направена със съдействието на мощни бизнесмени от черноморски град, с които Таки поддържал дългогодишно приятелство и партньорство.

Чужденците вече са провели няколко срещи с царя на дрогата, като за целта са пътували специално до имението му в Дубай. Христофорос сложил на тезгяха десетки заведения, строителни фирми, хотели, офис сгради.

Таки е реалният собственик на популярните дискотеки в Слънчев бряг „Какао Бийч“ и „Бедрум“, както и на софийската „Червило“. Чрез концесии държи и плажовете в Несебър. От тях той щял да изкара добри пари. За летния сезон оборотът на двете заведения на морето е към 10 млн. лева общо, от които половината са чиста печалба.

Аманатидис участва в общо 12 търговски дружества, занимаващи се със сделки в целия спектър на бизнеса. Липсата на Таки в България не е попречила по никакъв начин на успешната работа на дружествата му. Според официалните данни някои от тях са реализирали печалби между 5 и 10 млн. лева на година.

Боряна Шехтова

В София освен „Червило“, негово е луксозното кафене „Момо“, което се намира до НДК. Твърди се, че с капитали на Таки е построен също известният столичен комплекс „Макси“ ма бул. “Симеоновски шосе”. Освен хотел, там има и луксозен жилищен комплекс със същото име.

Общото състояние на Аманатидис, в което се включва движима и недвижима собственост, се равнявало на над 200 млн. лева, твърдят полицаи. Официално мафиотът е с блокирани банкови сметки в България заради водено дело срещу него. Това обаче ни най-малко не го притеснявало. Всички пари на Таки отдавна са прехвърлени в чужди банкови сметки основно в Швейцария и Дубай.

Наследникът на Георги Илиев във ВИС-2 е успял да изнесе от България над 300 милиона евро в годините като бос на родната ни мафия, споделят приближени фигури до подземния свят.

Скоро известната дискотека "Какао Бийч" ще има нов собственик

Несметното си богатство Таки започнал да трупа от есента на 2005 г, тогава всъщност и бе провъзгласен за наследник на покойния висаджия Жоро Илиев. Разликата между Главния, известен с щедростта си, наследникът му цепел стотинката на две. Освен това е чужд на пороците. От обкръжението на Таки потвърждават, че всеки месец техният началникът е превеждал в банки в Дубай и Швейцария огромните печалби от дейността на престъпния си бизнес.

Запознати с преговорите с руснаците твърдят, че Аманатидис искал да се отърве и от легалния, и от нелегалния си бизнес. „Таки не е същият човек като преди. Сега е далеч по-спокоен и улегнал. Вълнуват го неща като създаване на семейство и деца.

Осъзнава, че годините в които натрупа влияние и милиони на улицата, няма как да се върнат. По-добре е да живее спокойно и да си харчи парите, отколкото да бъде елиминиран с куршум от новите играчи“, споделя негов близък.

Това е причината Таки да вземе при себе си приятелката си Боряна Шехтова.

За двамата дори се твърди, че са сключили брак преди месеци.

Бившата манекенка отиде в Дубай малко след като гангстерът беше арестуван от Интерпол в азиатската страна през април тази година. Повече от месец соченият за един от емблематичните босове на мафията у нас не може да бъде върнат от емирството в България.

Журналистическа проверка показа, че вероятността това да се случи е минимална. „Нямам никакви новини за Таки, не съм чувал да е пристигал отговор от дубайските служби на запитването на колегите ми от прокуратурата“, каза вчера пред репортери прокурорът Чавдар Ангелов. Това е обвинителят, който първи започна разследване срещу гангстера и неговата „Банда на чуковете“.

Дори и да не бъде екстрадиран в страната, Аманатидис все пак ще се уреди с присъда. Срещу него започва задочно дело. То ще се гледа от Специализирания наказателен съд. Гангстерът е обвинен като лидер на организирана престъпна група, занимаваща се с рекет и разпространение на наркотици. Според прокуратурата Таки е ръководил тази група от 2007 до края на 2008 г., когато офейка от България.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *