Таки искал бизнеса на бай Васо

Христофорос Аманатидис - Таки
Христофорос Аманатидис – Таки

  Бандата на бай Васо, баща на Райко Кръвта, се оказала по-корава от хората на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки, твърди представител на пернишкия ъндърграунд.

Таки няколко пъти правил опити да подчини дилърите на Васил Станков, които наскоро бяха арестувани за серия от убийства, разпространение на дрога, рекет и лихварство.

Дори напористият грък обаче не успял да се справи в пернишката Джунгла.

„След убийството на Райко хората му се изпокараха и това доведе до разбиването им. Пееха един срещу друг в полицията, биеха се, стреляха се. Бай Васо им държеше юздите някъде до края на 2008 година, но посл ги изпусна. Всеки искаше да е бос на босовете, но никой нямаше качества за това“, разказва източникът ни.

Бащата на Райко Кръвта - Бай Васо
Бащата на Райко Кръвта – Бай Васо

След убийството на Райко Кръвта през 2005 година довереното му лице Николай Христов – Хайо започва самостоятелен бизнес и влиза в конфликт с официалния наследник на наркобоса Румен Стефанов – Алф и покровителя му бай Васо, почернения баща на Райко.

Отцепникът Николай Христов – Хайо още през 2007-а става близък с Румен Китанов – Психото. Психото е сред ударниците в бригадата на Таки. С Хайо се познават от затвора, където лежат заедно за кратко през 2005 година. Стават приятели покрай общите интереси в разпространението на наркотици.

Румен Китанов - Психото
Румен Китанов – Психото

„Брутален, комбинативен и първичен“, описва Психото човек, който го познава отблизо. Психото започва да посещава Перник все по-често, където обикновено е в компанията на Хайо. Човекът на Таки и отцепникът от бандата на Райко Кръвта сформират своя собствена бригада за разпространение на наркотици. Според отлично информирани източници лично Таки от София е движил процесите в Перник – града на най-евтините и качествени наркотици.

Година преди Таки да избяга от България, Асен Китанов – Психото и Хайо подготвят убийството на бай Васо, арестуван днес като лидер на „Килърите 3″.

Николай Христов - Хайо
Николай Христов – Хайо

Психото го причаква с кола край Перник, засича го и стреля многократно по него. Не успява да го убие, защото бай Васо отговаря на огъня с незаконния си пистолет. Това се случва през 2008 година. През 2009-а Психото е арестуван заедно с Любо Младежа и още 9 души от наказателната бригада на Таки, който вече е изчезнал от България. Човекът на наркобоса от „Люлин“ е подведен под отговорност и за атентата над бай Васо, който си спомня, че Психото е стрелецът по него, две години по-късно.

Въпреки всичко бащата на Райко Кръвта удържа положението от домогванията на Таки до териториите му. Според перничани доста от жертвите, които са ликвидирани по заповед на бай Васо, са негови хора, които са се продали и са работили тайно за организацията на Таки.

Неслучайно след като Асен Китанов – Психото влиза в затвора за опита за убийство на бай Васо, той прави опити да го натопи, за да си отмъсти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *