Таки издаде смъртна присъда на Ицо Байков

Таки иска да завземе пазара на кокаин в цяла Африка
Таки иска да завземе пазара на кокаин в цяла Африка

  Двама от топ наркобосовете на България Христофорос Аманатидис – Таки и Христо Байков кръстосват шпаги в убийствена война за завземането на пазара на кокаин в Африка, научихме от столични антимафиоти. От битката се очаква един от двамата да напусне сражението безжизнен. Залогът е сериозен. Става въпрос за търговия, която носи милиарди долари годишни печалби.

Лица от ъндърграунда и спецполицаи предричат, че фатално губещият ще е Байков. Съденият за побой и рекет столичанин от кв. „Белите брези“ от началото на миналата година до днешна дата е успял да изгради уникална схема, по която вкарва кокаин в цяла Източна Африка. Това разкри столичен ежедневник в мащабно разследване, публикувано тази седмица. Човек от организацията на Христо Байков разказа с максимални подробности престъпните му схеми.

Гангстерът купувал по 9 тона кокаин годишно от боливийската мафия и го продавал на племена в Малави Кения, Танзания, Мозамбик и Уганда. От южноамериканската страна дрогата се купувала за 6000 долара за килограм, а в Африка Байков я продава за 27 бона в зелено килото.

Основната част от „бялото“ на мафиота влиза на черния континент през пристанище Момбаса в Кения с лодки. На брега кокаинът се взима от представители на племената „Кехойо“ и „Масаи“ в 40-милионната страна. Чрез тях Байков де факто има връзка с правителството на Кения и е пазен от службите на държавата. Миналата година Ицо Байков е влезнал официално и като съсобственик на хотел и казино в Танзания. Легалният бизнес се използва като параван, за да ходи често до Африка, без да буди интереса на службите.

Ицо Байков
Ицо Байков

Самият Байков по време на едно от съдебните заседания срещу него в София разкри, че развива туристическа и хазартна дейност в Танзания. Той дори се оплака, че там пипнал екзотична треска, от която се лекувал 4 месеца.

Напоследък обаче избягвал да пътува до африканската страна. Босът ръководил наркоимперията си от съседна Гърция. Всяка събота събирал на работни оперативки в ресторанта на хотел „Електра палас“ в Солун хората си. Оттам давал нареждания за купуването на кокаина и транспортирането му до Африка.

Христо Байков имал огромен проблем как най-безопасно да си вкара изкараните от наркотици милиони в България. Последно се похвалил, че е уредил близо 200 мулета, най-вече негри, които живеят у нас да му пренасят на части банкнотите. За да не рискува, всеки от мулетата ще носи в себе си едва по 10 000 евро, колкото е и официално разрешеното.

Отделно от мулетата оперативната му структура, която се занимава с кокаина, наброява около 150 човека – африканци, руснаци и българи. В наркоинвазията си в Африка Байков пряко е подкрепян от руски престъпни структури, твърдят ченгета. Те получават и 60% от приходите, а останалите 40% остават за нашия бандит. Наскоро между братушките и Байков се е появил сериозен проблем, в основата на който стояла алчността на българина. Той е отклонил към себе си сума от близо 10 милиона евро, което може да му коства освен позициите в този бизнес, директно и главата му.

Руската мафия инвестира ударно в икономиките на страните от Източна Африка. Интересите им са пряко свързани и с изкупуването на диамантени мини, хотели и казина. Ако руснацихе решат да елиминират Байков, никой от Африка няма да страда за него, казват в подземния свят.

Ицо Байков
Ицо Байков

Втората реална заплаха за столичанина е интересът на Христофорос Аманатидис към същия бизнес и пазар. Според информация, постъпила в службите, в края на януари тази година Христо Байков е вкарал 1 тон кокаин през пристанище Кейптаун в Южноафриканската република. Това е направено с цел да се тества ЮАР като отправна точка, от която да тръгне кокаинът към вътрешността на континента.

Според запознати обаче това няма как да стане без разрешението на Таки, който реално е силен фактор в организираната престъпност на ЮАР. Аманатидис обаче нямал никакво намерение да се договаря с Байков, а направо ще му вземе позициите, сигурни са спецполицаи. Отделно той има перфектни контакти както с руската мафия, така и с наркобарони от Латинска Америка.

За Таки е известно, че пазарува кокаин от Перу, а използва Бразилия и Аржентина като депа, откъдето дрогата се прехвърля към останалия свят. В службите има стотици страници разработки, в които се сочи, че той е фактор в международния трафик на кокаин с помощта на подкупни висши полицаи.

Наркоимперията му се структурира и набра шеметна скорост, когато шеф на ключовата дирекция „Наркотици“ в ГДБОП беше Станимир Флоров. Впоследствие той стана началник на цялата служба.

Таки бе заловен през април миналата година в Дубай от Интерпол. След кратък престой в ареста, босът беше пуснат. Причината – българската прокуратура скандално не изпрати на дубайските си колеги нито едно сериозно доказателство за престъпната му дейност у нас. Към днешна дата мафиотът е на свобода и живее в съседното емирство Абу Даби. Говори се, че си подготвя каналите, през които ще залее Африка с кокаин.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Таки издаде смъртна присъда на Ицо Байков"

  1. ганелин   30.10.2013 at 20:15

    Не ми побира акъла простащината която съществува-един убил дете -друг снабдявал с наркотици 3 -и тн.Ние вече не живеем в паралелен свят.Как е възможно един долен изверг да се измъгне от страната след явно престъпление Къде е така наречената полиция?-ние знаем но си мълчим -но мълчанието не значи БЕЗДЕЙСТВИЕ господа Тепърва ще дискутираме и едновременно ДЕЙСТВАМЕ-никой не Ви задължава -можете да се покриете …………………………….-и

    Отговор
  2. ганелин   30.10.2013 at 21:07

    когато един човек мине през всичките звена на ада усеща че ИЛЮЗИЯТА ЖИВОТ Е НЕЩО БОЛЕЗНЕНО -НО КРАСИВО-Всъщност решението на загадката е просто но съществено-няма да влизам в теорията на квантовата механика НО няма да можем да минем без нея-Всичко в света е енергия -движение -потенциал и полюс-минус Може би Ви направи впечатление че не споменахме нищо за материалното -Да така е защото материята не е нищо друго освен уплътнена енергия работеща на по-нискочестотен обмен на информация –В същност мисловната енергия е право-обратна информационна връзка В този порядък -ЗА БОГ-и колкото ти към него отиваш -толкова той от теб се възнася Не можеш ти господа Бог да достигнеш -човешкото в теб допринася.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *