Станимир Флоров нарочно забавил ареста на “Наглите”, за да ги окошари ГЕРБ

Станимир Флоров

  „Когато Станимир Флоров стана шеф на ГДБОП през януари 2009 година, той много добре знаеше кои са хората, които отвличат. Имало е оперативна информация кои са те. Катрин Маркова, майката на Джорджо, беше описала подробно Цветозар Славчев – Църо и връзките му в престъпния свят още през 2008-а и доклада от разпита й го има по делото. Оттам те са знаели кои са тарторите на „Наглите“, но не са имали доказателства. Можеха да ги спрат, защото по времето на Флоров станаха две отвличания – на Боби Мекото и на сина на Гунински“, разказва източник, който е бивш служител на ГДБОП.

"Наглите"

Според него Станимир Флоров е криел информацията, която постъпва при него за отвличанията. Когато става шеф на службата, той вече е знаел, че ГЕРБ и приятелят му Цветан Цветанов ще спечелят изборите и ще управляват. Задържал арестите, за да може от ГЕРБ да се окичат с овации, че по тяхно време бандата за отвличания е разбита.

„Въобще не е случайно, че съдът преди две седмици оправда „Наглите“ за последните две отвличания – на Боби Мекото и на Румен Гунински. И двете станаха, когато ГЕРБ беше на власт.

Борислав Асенов е отвлечен на 23 юли 2009 година, когато Цветанов беше вече вътрешен министър, а Гунински – през октомври.

По това време в ГДБОП работата по отвличанията беше занемарена. Знаеха се хората, но странно за много колеги, те не бяха арестувани.

Сега Гунински и Боби Мекото, отвлечени по времето на ГЕРБ не могат да търсят обезщетения, защото все едно не са жертви на престъпление. Всичко това е „заслуга“ на Станимир Флоров“, категоричен е източникът ни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *