Следите от опожарените магазини в Слънчев бряг водят към Митьо Очите!

Всяка пролет Митьо Очите напомня за себе си с мутренски произвол и рекет по морето

  Сянката на страховития несебърски гангстер Димитър Желязков – Митьо Очите надвисна над масовите палежи на магазини и павилиони в Слънчев бряг.

През последните дни няколко магазина в морския курорт бяха опожарени, като сред запалените обекти най-значими са павилионите пред някогашния соцхотел „Кубан“. Трите опожарени пластмасови будки се управляват от общинското дружество „Слънчев бряг“ АД, което ги отдава под наем за летните месеци срещу твърдо фиксираната сума от 10 000 лева на обект.

Общински съветник от Слънчев бряг, пожелал анонимност по обясними причини, бе категоричен, че павилионите в морския курорт се опожаряват по заповед на Митьо Очите.

Опожарените магазини в Слънчев бряг

Общинарят направи мрачната прогноза, че в следващите седмици Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Равда и околните курортни селища и градчета отново ще станат арена на мутренски произвол – пребити бизнесмени, опожарени автомобили, заведения и обекти.

„Всяка пролет е така – тогава Митьо Очите започва да събира рекета. Негови мутри обикалят арендатори и собственици и им определят силово рекет за целия летен сезон. Гавазите на Очите не искат веднага парите, но карат собствениците на ресторанти, магазини, барове и плажни ивици да разписват запис на заповеди за определени суми, които влизат в сила през есента“, обяснява източникът.

Повсеместният рекет се налага не лично от Димитър Желязков – Митьо Очите, а от неговите „лейтенанти“ Диньо Динев и Станимир Додов – Стамбата. Първият рекетира дребните търговци, като стига дотам, че прибира пари дори от таксиджии. Миналото лято всеки бакшиш, който е въртял волана в Слънчев бряг през летните месеци, е платил 3000 лева лятна такса „спокойствие“. Търговци на дрехи от павилионите пък плащат по 500 лева месечно за периода 15 юни – 30 август.

Под контрола на Станимир Додов – Стамбата пък са по-едрите обекти – плажни ивици, дискотеки, нощни барове, хотели и супермаркети. Миналото лято собственик на огромен хранителен магазин платил 20 000 лева за целия сезон, за да не бъде опожарен обектът му заедно със стоката.

„Мутрите на Митьо Очите стартират рекета в началото на март, а най-сериозни са палежите и взривовете в средата на април. Ако полицията не се намеси навреме и не озапти бандата на Димитър Желязков, тази пролет отново ще има бомбен ад в Бургаския регион“, категорични са уплашени от своеволията на морския Ал Капоне.

Рекетът е стар и любим прийом на Митьо Очите, припомнят запознати в детайли с биографията му. От края на 90-те до ден днешен гангстерската организация на Димитър Желязков контролира изцяло проституцията и наркотиците по Южното Черноморие, а плажни арендатори и бизнесмени чинно си плащат немалки суми, за да не им палят и взривяват обектите. Мутренският произвол не секна дори когато Митьо Очите лежа 3 години в затвора. И от пандиза гангстерът пращаше гавазите си да тормозят дребния и средния бизнес. Уви, тази пролет отново сме свидетели на мафиотски рай по Черноморието.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Следите от опожарените магазини в Слънчев бряг водят към Митьо Очите!"

  1. SS   12.05.2013 at 0:15

    Няма ли кой да го гръмне тоя.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *