Слави Бинев и Гълъбин Боевски контролирали ВИП бардак в хотел “Шератон”

Слави Бинев

  Скандалният бизнесмен, евродепутат, архонт и сегашен шеф на партия ГОРД Слави Бинев е бил разследван преди години от службите като шеф на структура, която е получавала приходи от проституция и продажба на кокаин.

Бинев попаднал на мушката на антимафиотите през 2000 г. По това време той бил съдружник в „Р Систем Холдинг“ АД, включваща повече от 100 дружества, контролиращи значителна част от развлекателния бизнес, охранителния сектор и строителния бранш.

В този период Слави Бинев чрез своята „М.И.Г. Груп“ АД стопанисваше няколко заведения в София, сред които „Библиотеката“, „Дали“, най-популярната чалготека по това време – БИАД, бирарията „При Кмета“, „Империал“, клуб-ресторант „Роял“ й прочие.

Гълъбин Боевски

Именно в БИАД през 2001 г. шефът на ВИС Георги Илиев ошамари пишман архонта в собственото му заведение, след като по-рано Слави Бинев бе забранил достъпа на Главния до БИАД.

Във веригата от заведения на Слави Бинев най-оборотни бяха публичните му домове. Архонтът стопанисваше стриптийз баровете „Ейнджълс“ в хотел „Шератон“ и „Амазонс“. В тогавашната НСБОП са постъпвали оперативни данни, че в тези два обекта всеки платежоспособен клиент може да си поръча момиче за секс. Цените били от 200 евро нагоре за час. Услугите са се извършвали в специални стаички. Имало данни, че вьв въпросните места за платена любов са били монтирани и камери и до днес в таен сейф са се пазили прелюбопитни кадри с политици, ченгета и магистрати.

В бардаците се предлагал и кокаин за ВИП клиентелата. Скъпата дрога се доставяла от Антон Милтенов – Тони Клюна на преференциални цени. Слави Бинев пък разпоредил на охраната на заведенията си да подпомагат дилърите на Клюна и даже да насочват клиенти от кого точно да си купуват кокаин.

Друг сигнал до службите гласи, че архонтът евродепутат дори е искал да направи специален сайт, базиран в чужбина, чрез който момичетата да бъдат директно предлагани за консумация на чужденци.

В периода 2003-2006 г. Бинев бил в изключително близки отношения с щангиста Гълъбин Боевски. Освен приятелство двамата били и неформални партньори в стриптийз бар „Еинджълс“ в хотел „Шератон“. По това време Боевски имаше безупречно реноме на спортист и само малцина от най-близкото му обкръжение знаеха, че се занимава с трафик и продажба на кокаин. Бинев излиза от управлението на фирмите си през 2006 г., като по-голямата част от заведенията си продава на скандални варненски бизнесмени, които са собственици на култовия бардак на площад „Лъвов мост“, замаскиран като еротичен бар.

Причината да се раздели с доходоносните сфери е, че точно преди 6 години Славчо Пенчев Бинев както е цялото му име, навлиза в политиката. За да не бъде атакуван и арестуван от антимафиоти за незаконната си сутеньорска дейност, слави Бинев прехвърля собствеността на еротичния си бар на фирма, близка до Гълъбин Боевски. През 2009 г. щангистът престава да се крие зад подставени лица и официално поема бардака чрез дружеството „Скандал ВИП“, регистрирано през 2009 г. Там Боевски е съдружник с 50% от капитала заедно с 34-годишната Ива Иванова. След рокадата бар „Ейнджълс“ в „Шератон“ е преименуван на „Скандал“. През същата година „Скандал ВИП“ декларира и нетни приходи от 10 000 лв., което е в пъти по-малко от реалната печалба на заведението само за една нощ.

Клубът за проституция беше разбит при акция на ГДБОП преди година. Тогава се оказа, че елитният бардак обслужвал чужденци за по 800 евро на нощ.

Публичен дом бил въртян от четирима сводници – Цветан Тиманов, Стефан Марев, Георги Андреев и Валери Попов, който бил шеф на престъпниците. Само час секс с момиче от клуба струвал 200 евро. В цената обаче не влизали допълнителните екстри като шампанско, масажи, танци и кокаин.

С тях сумата можела да скочи до 300-400 евро.

В групата се подвизавала и 31-годишната Гергана Лазарова от Пазарджик, за която се мълви, че е любовница на Слави Бинев. Нейната роля в бандата била да набира момичетата. Тя също беше задържана в спецакцията заедно с останалите сутеньори, но само час след разпита беше пусната, тъй като имала 3-месечно бебе. Разследващи разкриха, че освен че набирала момичетата, младата жена ги изнасяла и за работа в чужбина. Според спец-ченгетата ВИП бардакът в „Шератон“ е реализирал годишна печалба от над 1 милион евро.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *