Скочилият от 6-ия етаж в жк. “Банишора” – Коджата, убит по заповед на мафиотски бос!

 

Кристиян Коджуклиев - Коджата

  Кристиян Коджуклиев – Коджата, бивш лейтенант в наркоорганизацията на Митьо Очите, който миналата седмица скочи от 6-ия етаж на жилищен блок в столичния квартал „Банишора“, вероятно е самоубит от босове на печатница за фалшиви пари, ситуирана в България.

Коджуклиев е бил съратник на арестувания преди десетина дни в Лондон с над 100 000 фалшиви евро бургаски гангстер Димо Дяков – Дебелия, твърдят криминалисти. Според тях само три-

Кристиян Коджуклиев - Коджата

четири дни след като Димо Дебелия е бил задържан в Англия с менте банкнотите, неговият човек в България – Коджата, скочил от 6-ия етаж. Антимафиоти не изключват версията бившият довереник на Митьо Очите сам да е взел решение да сложи край на живота си, тъй като фалшивите евро били взети „напред“ от Димо Дебелия, а той бил гарант по сделката.

Основната версия обаче сочи, че Коджата е ликвидиран по заповед на мафиотски бос, който го заподозрял, че е „ухо“ на полицаите. Неофициално сред собствениците на нелегалната печатница за менте банкноти се сочи врачанският гангстер Йордан Тонов – Данчо Пръча. За Пръча е известно, че е близък с несебърския наркобос Митьо Очите. Криминалистите обаче не разполагат с данни, които да сочат Димитър Желязков като ангажиран с печатането и разпространението на фалшиви пари в Европа.

Кристиян Коджуклиев – Коджата си спечели репутацията на „ухо“ на МВР преди година, след като бе освободен тихомълком от ареста с висящо обвинение за рекет. Тогава някогашният му началник Митьо Очите го разжалва, тъй като заподозря „лейтенанта“ си, че е давал информация за

Данчо Пръча

него на ченгетата. В ъндърграунда се носи мълвата, че именно Коджата информирал антимафиотите миналата пролет, че Антон Петров – Хамстера и Димитър Желязков са се срещали, за да обсъдят екзекуцията на висши полицаи и магистрати.

В последните месеци от живота си Коджата е бил засичан често в компанията на някогашния бос на бургаския клон на СИК Димо Дяков -Дебелия. В Бургас се говори, че някогашното страшилище било доста изпаднало и прекалявало с наркотиците. Той всеки ден се дрогирал, но поради липса на пари от кокаин минал на амфетамини.

Същевременно научихмe, че в началото на седмицата арестуваният в Англия с фалшиви евро Димо Дебелия е бил пратен в България от британските ченгета. Засега разследването срещу морския гангстер се пази в тайна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *