Скандалният журналист Ник Щайн: Едва не ме убиха! Щях да умра, без никой да разбере!

Ник Щайн

  Скандалният немец Ник Щайн е бил пребит навръх Никулден във Варна, оплака се той пред журналисти. Представящият се за журналист германец е бил нападнат на 6 декември в центъра на морската столица от яки момчета, които го отвели в офис, където го налагали с електрошокова палка. „Щях да умра, без никой да разбере“, проплаква Щайн, който в момента отново си е в Германия.

В деня на свети Николай Ник се разхожда в центъра на Варна, тъй като имал срещи с приятели. Нищо неподозиращият Щайн казва, че добросъвестно си вършел репортерската работа. Срещал се с нашенци, които му предали важни документи, свързани с един от най-големите хотели на морето. Немецът звънял по телефона и уговарял куп срещи. Така, без да иска, попаднал и на биячите си. Без изобщо да подозира пъклените им планове, той разговарял с тях по телефона и им обяснил къде точно се намира. След броени минути от синьо „Ауди“ се показали няколко мутри. По думите на Щайн, те го поканили да се качи и той приел, защото вярвал, че са добронамерени и че ще разкажат нови и интересни истории около случая, за който събира материал.

След това обаче работата загрубяла. Ето какво разказва самият Ник:

„Видях се с едни хора от управителния съвет на голям хотел и с двама от акционерите. Преди това от управителния съвет ме потърсиха чрез имейла ми. Молиха ме да им съдействам в борбата с корупцията във Варна. Приех случая, защото ми предоставиха сериозни документи. Заминах за Варна, направих си няколко срещи. Аз, като сериозен журналист реших да изслушам двете страни. Потърсих изпълнителния директор на хотела. Той е младо момче. Обадих се на адвоката му. Поканиха ме да отида в техния офис, казаха ми улицата. Отговорих, че не зная къде се намира. Обещаха ми кола и шофьор, който да ме вземе от Червения площад. И колата дойде, с две момчета вътре. Закараха ме в един офис. Аз носех със себе си папката с документи. Шефът на хотела го нямаше. Мъжете почнаха да ме питат с какви документи разполагам, кой ме е извикал във Варна, колко пари са ми платени да направя разследването. Искаха да им предам документите. Не исках да им кажа кой ме е помолил за разследването. А и не вярвах, че ще се стигне до бой. Още по-малко в офис. Рекох им: „Никой не може да ме спре да си върша работата“.

Чух едно: „Моля, моля“ и после нещата последваха много бързо. Единият мъж стана и ме удари 2-3 пъти. Появи се още един едър мъжага с някаква палка в ръка. Мина зад мен и почна да ме удря с нея. Аз си седях на стола и останах учуден, но почнах да подскачам при всеки удар. Тогава се усетих, че ме бият с електрошокова палка. Усетих тока и ги помолих да спрат, защото имам пейсмейкър на сърцето. Мъжът обаче почна да повтаря: „Пейсмейкър на сърцето, а? Къде е този пейсмейкър, какъв е?“. И пак почна да ми пуска ток в краката.

От ударите имам десетки синини… Помислих, че умирам. А те не вярваха, че съм с машинка на сърцето, и продължиха да ми пускат ток. Взеха ми дори джиесема, за да проследят контактите ми. Дърпаха ме за косата и плашеха, че ако се разприказвам, ще ми се случат разни неща. Момчетата не знаеха, че живея и работя в Германия. Те май бяха останали с впечатлението, че още водя предаване в България. Пуснаха ме. Бях много уплашен. Мислех си само как да се прибера по-скоро в Хамбург. Видях се с хора от изпълнителния съвет на хотела, говорихме, съжалиха за станалото.

Посъветваха ме да не подавам жалба, защото тия хора били опасни. Но аз взех мерки, пуснах жалби и се прибрах у дома, потънал в страх за живота си. Знаете ли, че лекарите са ми забранили да пускам микровълнова печка, да стоя близо до хладилник, пералня. Малко ток може да ме убие. Чудо е, че оцелях“, почти през сълзи обяснява препатилият Ник Щайн.

Въпреки премеждието, което е преживял, той вярва, че скоро отново ще посети България. Дори планува да се задържи тук по-дълго време, въпреки че в Германия има авторско телевизионно предаване, което върви всяка неделя в ефира на RTL-Хамбург – „Четвъртата власт“.

Обяснява, че немските му приятели го намирали за луд. Според тях страната ни била нещо като тъмна Индия, безнадежден случай и пропаст, от която няма излизане. Щайн обаче не се страхува.

Броени дни след Нова година той щял да пристигне в София, заедно с кучето и приятелката си, която е немски адвокат. Ник твърди, че има уговорка за предаване и телевизия, която е готова да го приюти и да му даде ефирно време. Първото излъчване на новото му шоу щяло да е на 7 януари. Предаванията щели да са посветени на ключовите убийства в страната ни през последните 10-15 години. Щайн вече бил готов със записи, посветени на убийствата на писателя Георги Стоев и банкера Емил Кюлев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Скандалният журналист Ник Щайн: Едва не ме убиха! Щях да умра, без никой да разбере!"

  1. Георги   23.12.2012 at 16:29

    Тоя филмар не е ходил никъде и си е Горна Оряховица,за съжаление,сблъскал съм се с него във работата си и мога да кажа най-отговорно,че се видяхме след Никулден и му няма нищо!Лъже само хората,и ги разиграва за да живее на техен гръб БЕЗПЛАТНО в нашата родина!Не му вярвайте,ама въобще,колкото и убедително да изглежда!

    Отговор
  2. АЗ   27.12.2012 at 14:23

    не знам ходил ли е–не е ли,но бях чела големи гадости за БГ от него

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *