Скандалната Калина Илиева замесена в нова далавера!

Весела Калинка

Ченгетата разследващи аферите на бившата директорка на фонд “Земеделие” Калина Илиева, са по следите на поредната й измама. Да си припомним, че Калинка бе изгонена от министерството на Земеделието и Храните заради фалшивата си диплома.

Но скандалите около нея не спират. Съвсем скоро в прокуратурата е дошъл сигнал за откраднати 200 хиляди лева чрез фалшиви данни на обществени поръчки. Далаверата е била разкрита по показания на бивш шофьор на фонд “Земеделие”. Според свидетеля, Илиева е въртяла шмекерии с обществени поръчки за горива, масла и антифриз за авто парка на фонда. Калинка е давала обществени поръчки на фирми, които се ръководели от нейни познати. Справката показва, че от март до

Калина Илиева

септември 2008 година, Илиева е направила 13 обществени поръчки за 207 000 лева. Далаверите на ловката измамница лъснали след като пуснала поръчка за безоловен бензин, пропан-бутан и дизел на стойност половин милион лева. Измамата била спряна благодарение на тогавашният шеф на фонд “Земеделие” Асен Друмев. Още тогава Друмев пожелал да изхвърли Калин, но това не станало, тъй като за нея се застъпили от по-горна инстанция, а на Друмев било разяснено, че дамата се ползва с протекцията на ОЛАФ. Човекът които подава последният сигнал срещу Канила сам е взел подкуп от 700 лева, за да пише до шефа си молба за закупуване на антифриз. Така Илиева обявила обществена поръчка за 27 000 и прибрала от нея в джоба си 10 000 лева. В момента се проверяват всички одити на фонд „Земеделие“ и всички обществени поръчки на Калина Илиева. Да си припомним, че само преди месец Съдът даде присъда на Калина Илиева от 3 години условно с 5 години изпитателен срок след споразумение с прокуратурата.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/_NWVhYtyqZc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *