Сиси печели 20 бона от дрога в затвора

Станислав Ангелов - Сиси от поне година и половина търгува с наркотици в затвора
Станислав Ангелов – Сиси от поне година и половина търгува с наркотици в затвора

  Станислав Ангелов – Сиси, прочул се със серия от убийства над длъжници, както и като основен свидетел срещу бандата на бай Васо „Килърите 3″, върти солиден бизнес с дрога зад стените на Софийския затвор. Преди дни за наркодейността на Сиси, описана в пресата преди повече от година, алармира и Мартин Николов – Джоркаеф, арестуван като част от пернишката банда „Килърите 3″.

В интервю в предаването на Люба Кулезич „На светло“ по Нова тв Мартин Николов предположи, че Сиси е натопил пред ченгетата съгражданите си от Перник, за да бъде преместен в Софийския затвор от пандиза в Бобовдол, тъй като в централния дранголник в столицата се вадели много по-добри пари от наркотици.

Какви точно са мотивите на Станислав Ангелов – Сиси да сътрудничи на ченгетата за разбиването на „Килърите 3″, остава загадка, но лишени от свобода разкриват в детайли наркобизнеса на пернишкия Чекатило зад стените на пандиза.

Марио Пеев - Щайгата е ортакът на пернишкия Чекатило зад стените на пандиза
Марио Пеев – Щайгата е ортакът на пернишкия Чекатило зад стените на пандиза

В Софийския затвор серийният убиец Сиси е част от наркобандата на Марио Пеев – Щайгата, която след излизането на Любомир Костадинов – Младежа се е утвърдила като най-солидната група за разпространение на наркотици. Марио Щайгата нашумя като физическия екзекутор на Георги Стоев, макар това убийство да не бе доказано. Бандитът обаче лежи за друга екзекуция – тази на приятелката си Красимира. Щайгата беше разследван и като убиец на митничарката Шинка Манова.

Чистата печалба от дрогата е около 40-50 000 лева на месец, като Марио Щайгата и Сиси делят по равно, след като се разплатят с дилърите си. За тях работят четирима пласьори.

Весо продава на 8-и и 11-и отряд, Митко Лазаров – Караманеца пласира наркотици от 1-и до 5-и отряд, а Бубо и Горилата отговарят за другите отряди“, обясняват останалите лишени от свобода.

Наркотиците влизат в Софийския затвор заедно със зеленчуците. „Микробусът, който носи храна, е разтоварван от отговорниците по кухня, а един измежду Бубо и Караманеца винаги е сред товарачите. Наркотиците се закачат под шасито на микробуса с лейкопласт – става въпрос за хероин, амфетамин и малки количества кокаин. След това дрогата се предоставя на Сиси и Щайгата, които я укриват не в килиите си, а в Клуба по интереси към Софийския затвор.

Достъпът до клуба се осигурява от Щайгата, който се е писал художник и дори участва в няколко изложби, организирани от управата на пандиза“, разкриват пред журналисти редови пандизчии.

Интересен детайл от наркодейността на Сиси и Марио Щайгата е, че парите за дрога се събират извън стените на затвора, където финикийските знаци са забранени. „Когато натрупаш над 100 лева от наркотици, трябва да си платиш. Твой близък се среща в София с приятелката на Марио Щайгата или пък с човек, приближен до Сиси и плаща борча. Няма вариант да не си платиш, защото рискуваш да те пребият…“, обясняват затворници.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *