Синът на Станимир Флоров фиктивен работник при спонсор на ГЕРБ

Станимир Флоров

  Синът на шефа на ГДБОП Станимир Флоров е бил фиктивно назначен на огромна заплата в една от фирмите на бизнесмена и спонсор на ГЕРБ Петър Христов. Така той благодарил преди време на шефа на ГДБОП Станимир Флоров, че е назначил за шеф на сектор „Борба с организираната престъпност“ (БОП) във Велико Търново протежето му Орлин Тодоров. Петър Христов е изключително близък и с Цветан Цветанов и е платил един от шестте му апартамента твърдят негови приближени.

Като шеф на БОП във Велико Търново, протежето на бизнесмена – Орлин Тодоров, направи няколко шумни акции, които стигнаха до задънена улица в съда, но Цветанов много го хвали за тях. След това най-неочаквано Тодоров беше арестуван в началото на 2011 г. и му повдигнаха обвинение за разгласяване на секретна информация. От миналата седмица вече тече делото срещу него. От обвинението на прокуратурата е видно, че корумпираното ченге е донасяло информация на Петър Христов и го е наричало галено „шефе“.

Петър Христов

След като заема ключовия пост в БОП-Велико Търново, Орлин Тодоров не пропуска възможност да докладва на благодетеля си как вървят разследванията срещу „Килърите“ и редовно му „пее“ информация от СРС-та. Из града дори броди слух, че по поръчка на Петър Христов, Тодоров е подслушвал и наредил да се следят враговете на близкия до ГЕРБ бизнесмен.

Орлин Тодоров е изиграл ключова роля и по ареста на Георги Вълев, който сега е изправен на съд като поръчител на убийства. Запознати със случая са категорични, че Вълев е „поръчан“ от Христов, за да му вземе бизнеса във Велико Търново и областта.

Любопитно е, че преди години Орлин Тодоров застава начело на БОП, въпреки че по това време е с наказание „порицание“. По същото време нашумява и името на приятеля му Петър Христов. Медиите лъскат образа му с голямото дарение, което бизнесменът прави за лечение на изпадналата в кома Мануела Горсова.

Орлин Тодоров

Бизнесменът Петър Христов е бивш представител на СИК в Северна България и оттогава се спряга за близък до Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата.

В годините на прехода Петър Христов е шеф на сикаджийската охранителна фирма „Дито“, която охранява захарните заводи в Горна Оряховица. По същото време Орлин Тодоров е ведомствен полицай на същото място. Когато „Дито“ пази захарните заводи, Тодоров е уличен в прикриване на кражби на спирт от тях и го наказват.

В годините на прехода неговият покровител Петър Христов постепенно става ключова фигура във Велико Търново и вечно е спряган като кандидат-кмет. Когато се основава ГЕРБ, той застава твърдо зад партията. Вътрешният министър Цветан Цветанов е избран за депутат точно в този район и покрай това близостта им се засилва.

За Петър Христов по това време вече има няколко тома със СРС-та и разработки срещу него за данъчни измами и пране на пари. Те обаче са стопирани, когато ГЕРБ идва на власт, научихме от близки източници. По това време Орлин Тодоров е никой, редови служител в РПУ-то в Горна Оряховица. Той обаче е издигнат за шеф на антимафиотите във Велико Търново. Това става по молба на неговия покровител и спонсор на ГЕРБ Петър Христов, който моли лично Цветанов и Флоров. Те дават благословията си, а дворът на полицията във Велико Търново е залят с листовки, когато МВР обявява Орлин Тодоров за шеф на БОП. В тях пише, че той е чадър на наркотрафикантите и че богатството му е по-голямо от доходите му. Сред върховете на полицейските му удари е онзи арест на четиримата лекари от Горна Оряховица. Както е известно, те бяха оневинени за смъртта на бебето.

По ирония на съдбата Орлин Тодоров бе арестуван в момент, в който слуховете го „издигат” за шеф на МВР дирекцията във Велико Търново.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Синът на Станимир Флоров фиктивен работник при спонсор на ГЕРБ"

  1. Наско Пенев   11.05.2013 at 7:56

    ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ от ГРАЖДАНИН на Р.БЪЛГАРИЯ:
    Въз основа на така изнесените факти и обстоятелства при образуването на досъдебно производство срещу Станимир Флоров от Главна прокуратура на Р.България и прочита на строго секретните материали/оказали се автентични/ и изнесени в пресата относно обвързаността на същия с организираната престъпност като оперативен работник в отдела за борба с наркотиците тогава в ЦСБОП/сега ГДБОП/ правя следното обосновано предположение:

    СТАНИМИР ФЛОРОВ е свързан ,ако не и организатор на покушението срещу ЗЛАТОМИР ИВАНОВ-Златко Баретата пред съдебната палата в гр.София на 29.01.2013г.Явно Станимир Флоров се страхува от неща,които Златко знае и мисля,че беше решил да ги разкаже пред съда.Може да се предположи,че Златомир Иванов все още е под заплаха от покушение.Мога да кажа,че Златко Иванов е мъжко момче,не само заради това,че е родом от гр.Гурково/Ст.Загорска област/.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *