Синът на прокурорката Силвия Рангелова продавал наркотици за бандата на Илиян Варсанов

Илиян Варсанов

  Прокурорката от Районната прокуратура в София Силвия Антова-Рангелова, която се оказа майка на един от участниците в бандата на известния наркопласьор Илиян Варсанов, преди време искала да стане съдия.

Преди три години тя кандидатирала за съдия в Софийския районен съд, но Висшият съдебен съвет отхвърлил кандидатурата й. През 2011 г. Силвия Рангелова участва в конкурс за прокурор в Окръжна прокуратура – София, но отново не се класира. Точно по това време името й е обявено от Сметната палата. Оказва се, че Рангелова не е декларирала придобиването на делове на съпруга си в новосъздаденото дружество „Рамона-голд“ ЕООД.

По същото време синът на Рангелова вече има криминално досие – той е разследван за нанасяне на телесна повреда и хулиганство.

Бандата, в която сега е обвинен, че е пласирал наркотици, беше разбита през януари т.г. Оказа се, че неин предводител е Илиян Варсанов. Софийският апелативен съд го освободи от ареста срещу 5000 лв. гаранция.

Доскоро Варсанов, който преди години минаваше за голям наркобос, твърдеше, че е скъсал с престъпното си минало и работи във фирмата на баща си Асансьорни монтажи като асансьорен техник. Последно за него се чу негативна информация преди години, когато Варсанов се размина на косъм с разстрел. Тогава на излизане от столичната бирария „Двете халби“ маскиран стреля по него с автомат и избяга. За атентата имаше задържани, сред които вечният му конкурент Димитър Вучев – Демби. По-късно обаче той беше оправдан.

Сега, след като беше разбита новата му наркобанда с участието на магистратския син, главният прокурор Сотир Цацаров даде нареждане за проверката на Силвия Рангелова. Ще се изясняват действията й по време на ареста на сина й Кристиян. Подозренията са, че тя го е съветвала как да скрие за участието си в бандата. Когато полицаите нахлуват в апартамента му, Кристиян изхвърлил през прозореца, пистолет с надпис „Блоу“, боен револвер „Колт“ и угарка от цигара с марихуана. Ченгетата открили само два кобура и мобилен телефон. Според тях Кристиян бил съветван какво да прави от майка си, с която разговарял в това време по телефона.

34-годишният наркопласьор обаче бил застигнат от масивен инфаркт и го откарали в „Пирогов“ малко след ареста. Заради това му е наложена мярка само парична гаранция от 1000 лв.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *