Синът на дясната ръка на Брендо – герой в “Под прикритие”

Лоренцо Семерджиев

  Лоренцо Семерджиев, първородният син на мистериозния Жоро Шопа, дясна ръка на краля на дрогата Евелин Банев, е поредният звезден статист в хитовия сериал на БНТ „Под прикритие“. Отрочето на Шопа има епизодична роля в кримката, а куриозът е, че 25-годишният Лоренцо влиза в ролята на дребен измамник в третия сезон на „Под прикритие“.

Синът на най-доверения човек на кокаиновия крал Брендо се появява в 8-ия епизод от 3-ти сезон на сериала, като приема ролята на източван на кредитни карти, вербуван от Росен Куката и ченгето под прикритие в мафията Мартин. В кратката сцена, в която Лоренцо участва като статист, Росен Куката раздава на няколко крадци скиниращи устройства за източване на кредитни карти и самолетни билети за чужбина с напътствието: „Европа ви зове“.

В ъндърграунда се шегуват по повод ролята на сина на Жоро Шопа в сериала, че Лоренцо е изиграл първите стъпки на баща си в богатата му гангстерска кариера. Георги Семерджиев и Евелин Банев – Брендо стартираха престъпната си дейност в зората на демокрацията, когато задигнаха 6 тира с цигари „Марлборо“ от склад на МВР.

В следващите години тандемът Брендо – Жоро Шопа се утвърди като най-могъщия контрабанден дует в България, ангажирал се и с трафика на тонове кокаин от Южна Америка за Европа. Заради важната си роля в престъпната йерархия Георги Семерджиев за малко да бъде ликвидиран от конкуренти на Брендо. През 2002 г. Жоро Шопа пострада в бомбен атентат, след като взрив избухна пред къщата на сподвижника му Евелин Банев – Брендо. При разпита си в МВР след бомбения атентат Жоро Шопа и Брендо обявиха, че експлозията е поръчана от Иван Тодоров – Доктора, но отказаха да сътрудничат на полицията със сведения за контрабандната дейност на бившия си ортак. Години по-късно Доктора бе разстрелян, а една от версиите за това убийство е, че то е поръчано именно от Брендо и Жоро Шопа.

Георги Семерджиев - Жоро Шопа

Що се отнася до сина на Георги Семерджиев, то 25-годишният Лоренцо дълги години бе укриван от баща си в Англия от съображения за неговата сигурност. След бомбения атентат срещу него Жоро Шопа командирова наследника си и жена си в Лондон и им купи апартамент в баровския квартал „Кенсингтън“ за над 1,5 милиона паунда.

Отрочето на Жоро Шопа е учило в училище за актьорско майсторство, а на 18 години влезе като студент в „Кеймбридж“. Годишната такса, плащана от баща му по време на 5-годишното обучение, надхвърля 70 000 английски паунда.

Инвестицията засега не се избива – Лоренцо успя да се дореди само до епизодична роля в „Под прикритие“. От екипа на хитовия сериал по БНТ обаче издават, че в следващия 4-ти сезон на кримката Лоренцо ще има по-сериозна роля. Една от причините е, че Брендови са предоставили безвъзмездно баровския си хотел „Ле Фльор“ за заснемане на няколко от сцените в „Под прикритие“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *