Свидетелите срещу Евелин Банев никога не са го виждали наживо!

Евелин Банев - Брендо

  Брендо ще е единственият осъден с тежко наказание в Италия за наркотрафик по делото „Кокаинови крале“, научихме от адвокат на единия задържан.

Причината е, че останалите българи в организацията са дали показания, които хвърлят вината върху Евелин Банев, за да се измъкнат с по-леки присъди. Повечето от арестуваните миналото лято вече са на свобода, но никой не се интересува от тях, твърди наш източник, свързан с делото.

През юли миналата година по настояване на италианските власти в България беше задържан Евелин Банев – Брендо. Дъщеря му Лара наскоро бе мистериозно отвлечена и още по-мистериозно освободена от похитителите.

Петя Динова

Брендо е обвинен в трафик на 40 тона кокаин от Латинска Америка към Европа. Заедно с него са разследвани още десетина българи, но само 4-ма са останали в ареста в Италия.

Това са столичният автокрадец Захари Марков, сикаджията от Хасково Тинко Гарев, Христо Терзиев от Пловдив и Павел Павлов от Плевен.

Бандитът от Банско Иван Еринин – Големия Гипс, вече е в България и твърди, че не познава Брендо. Всъщност той е един от тези, които са пропели срещу Банев и са помогнали да се съберат доказателства за това, че е бос на групата българи за трафик на кокаин. Гипса е освободен преди един месец и МВР го следяло изкъсо в България. С него вече била сключена сделка.

Иван Еринин - Големия Гипс

Големия Гипс от Банско е осигурявал връзките на групата в Италия, защото от години има бизнес на Апенините и се ползва с много контакти. Другият член на бандата е жена. Това е Петя Данова от Червен бряг.

„Петя е от ромски произход, на 26 години е. Тя е обикновено муле в схемата и е пренасяла редовно малки количества кокаин в капсули, които е поставяла във вагината си или е гълтала преди полетите. Засечени са много нейни пътувания до Италия. Тя също е на свобода“, казва източникът ни.

Петя Данова всъщност никога не е виждала Брендо на живо. Тя е контактувала с Павел Петков от Плевен, който е знаел за кого работи, но никога не е споменавал името му и не е парадирал с Брендо.

Заедно с Големия Гипс и Петя Данова са проговорили още 7 души от всички 15 арестувани по време на акцията „Кокаинови крале“. Единствените, които засега мълчат и ще бъдат изправени пред съд в Италия, са Тинко Гарев от Хасково, Захари Марков от София и Христо Терзиев – Брестнишкия, който е от Пловдив. За тях имало достатъчно доказателства, че са участвали в трафика на кокаин и са били едно ниво под Брендо, който осигурявал международните връзки на канала, а помагачите му – придвижването на кокаина в рамките на България.

Тинко Гарев, бившият наместник на СИК в Хасково, се слави с връзките си на Капитан Андреево. Той поддържал отлични отношения с митничари там и осигурявал чисто трасе на ТИР-ове, натоварени със скъпата дрога.

Източникът ни отказва да каже имената на останалите пропели срещу Брендо, защото имало опасност за живота им. Факт е, че от 15 задържани само 5-има са в италианския арест.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *