Румен Пашата пратил на оня свят Мишо Бирата и му заграбил бизнеса

Румен Николов - Пашата

  Мафиотският бос Румен Николов – Пашата стои зад мистериозната смърт на бизнесмена със спорна репутация Михаил Михов – Мишо Бирата и съпругата му Ева. Това разкриват пред журналисти столични антимафиоти, които обясняват, че днес бизнес империята на Мишо Бирата е почти изцяло заграбена от хора на Пашата.

Мишо Бирата бе открит мъртъв през март 2011 г. в хотелската си стая в Правец само няколко месеца след като в публичното пространство изтекоха записи от разговори на вече бившия премиер Бойко Борисов, който нарежда на шефа на митниците Ваньо Танов да спре акция в пивоварната, защото „поех ангажимент да не го закачам тоя Мишо Бирата“.

Истината за мистериозната смърт на милионера до ден днешен не е изяснена, а само преди дни Волен Сидеров сензационно разкри, че според негова информация Бирата е убит чрез инжектиране на отрова по личното разпореждане на МВР шефа Цветан Цветанов.

Михаил Михов бе открит мъртъв в хотелска стая в Правец

И до днес името на жената, която е била в хотелската стая на Мишо Бирата, официално не е оповестено от прокуратурата по настояване на семейството на спорния бизнесмен. Според някои алкохолният бос е бил посетен от манекенка на име Мария, която тайно сложила отрова в бутилка уиски. Други обаче са категорични, че тайнствената любовница на Мишо Бирата е Таня Димитрова – Сусина от Берковица, която само преди месеци бе пребита жестоко в родния си град.

„Съдбата на Мишо Бирата бе предрешена още след излизането на записа от скандалния разговор между Бойко Борисов и Ваньо Танов. Тогава бизнес кръгът около Борисов успя да внуши на премиера, че Михаил Михов трябва да бъде фалиран и че всичките му печеливши дейности трябва да бъдат завзети от Румен Николов – Пашата. Лоша услуга на Бирата изигра и фактът, че той бе изключително близък до Младен Михалев – Маджо с когото Бойко Борисов е във война. Бирата е съученик на Маджо и на Пепи Амигоса и знаеше много за контрабандата на алкохол и фалшивото производство на бандероли…“, разкрива източник.

След странната смърт на милионера подставени лица на Румен Николов – Пашата опитаха ударно да заграбят пивоварната му в Мездра, както и данъчни складове за алкохол и петрол, регистрирани на фирми от орбитата на алкохолния бос от Силистра. Вдовицата на Михов – Ева, обаче дала неочакван отпор на рекетьорите около Румен Пашата.

„Митко Каратиста и хората му си правеха сметката да заграбят хотелите и пивоварните на Михов и да ги препродадат на известен международен концерн за производство на бира от Германия. Да, но Маджо се застъпи за Ева и бе готов да й отпусне огромен кредит, с който тя да покрие стари задължения. Малко преди „Асет банк“ да одобри кредитната линия на Ева Михова, тя почина внезапно – уж от цироза…“, разказва запознат с криминалната схема.

Бойко Борисов призна за скандалния запис с Мишо Бирата

Според информатора ни Румен Пашата заграбил цялата бизнес империя на Мишо Бирата чрез втората братовчедка на покойния милионер Веска Делуди. „Митко Каратиста и мутрите му отвлякоха Веска и я държаха в плен докато не се съгласи да работи с тях. Тя обсеби 3 от дружествата, чрез които се произвеждаха марките „Леденика“ и „ММ“ от наследниците на Мишо Бирата“, твърди източникът ни.

Приживе състоянието на Мишо Бирата се оценяваше на над 300 милиона лева. Днес почти цялото имане на скандалния милионер е заграбено от Румен Пашата. Някои твърдят, че уж случайно малко след смъртта на Ева Михова премиерът Бойко Борисов е открил във Велико Търново нова пивоварна, в която уж били инвестирани над 50 милиона лева. Мнителни хора подозират, че част от оборудването на новата пивоварна било купено не от Германия, а от Митко Каратиста, който го изнесъл от пивоварните на Мишо Бирата…

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *