Росен Капитана предаде Златко Баретата

Безгрижният живот за Росен Капитана свърши в момента, в който даде показания срещу Златко Баретата
Безгрижният живот за Росен Капитана свърши в момента, в който даде показания срещу Златко Баретата

  Росен Драгнев – Капитана е сключил сделка със Специализираната прокуратура и е изпял всичките наркосхеми на топ мафиота Златомир Иванов – Баретата, научихме от свои източници от службите. Драгнев директно го е уличил, и то в писмен вид, като тартор на банда за трафик на дрога. Към днешна дата той е със статут на защитен свидетел. Назначена му е денонощна охрана, заради реална опасност да бъде убит.

Капитана е изклюкарил на магистратите и че след стрелбата срещу Иванов дрогата е поета от неговите хора Ивайло Борисов – Ториното и Златко Гочев – Златко Малкия. Двамата поели лидерството на престъпната група. Ториното се отчитал на Малкия Златко и на Златомир Иванов, като си прибирал процент от печалбите – между 20 и 40 %, твърди доносникът.

Златомир Иванов беше предаден от свой авер
Златомир Иванов беше предаден от свой авер

Освен всичко друго предателят е разказал много интересни подробности и за схемите на бившия командос през изминалите години. В част от показанията си той говорил и за връзките между Иванов и несебърския бос на дрогата Димитър Желязков – Митьо Очите. На базата на тези данни е възможно Очите да бъде също привлечен като обвиняем.

Според източници, от близкото обкръжение на Баретата, ходът на доскорошния му партньор Драгнев е бил очакван за гангстера. По информация, която той имал на база на проведено собствено разследване в търсене на въпроса кой поръча стрелбата срещу него, всички отговори сочели, че това е Капитана. Наемен килър простреля с автомат „Калашников“ сочения като наркобос Иванов на стълбите пред Съдебната палата ма 29 януари тази година. Баретата като по чудо остана жив благодарение на лекарите в „Пирогов“.

Изстрелите засегнаха крайниците, стомаха, дебелото черво и пикочния му мехур, вследствие на което над 10 дни гангстерът не бе контактен и беше оставен на командно дишане. Все пак успя да прескочи трапа и до момента се възстановява. Още в първите часове след покушението в МВР бяха убедени, че то е поръчано от човек от близкото обкръжение на Златомир, който го мрази и е имал и отлична информация откъде точно ще влезне мафиота в ранната утрин на 29 януари в сградата на Съдебната палата.

Златко БаретатаБаретата трябваше да се яви на поредното съдебно заседание по делото, че е лидер на организирана престъпна група, за което вече беше получил присъда от 8 години затвор. По време на разпитите в полицията най-близките хора до Златомир Иванов, в това число и съпругата му, са разказали, че в края на миналата година той е имал жесток конфликт с един от съдружниците си бизнесмена Росен Драгнев – Капитана от Казанлък. Двамата се познавали още от детска възраст. Публична тайна в Казанлък е, че Драгнев е човек на мафиота и му движи бизнеса с бензиностанции и нелегално гориво. Бензинът и дизелът се вкарват от Гърция през граничният пункт Кулата с цистерни, които по документи се обявяват за празни. Цялата логистика по тази афера се контролира от хората на Баретата.

През 2011 и 2012 г. обаче Росен Драгнев натрупва дългове към софийския си авер, като в края на миналата година сумата вече е била набъбнала на 3 млн. лева. Според източници от службите е установено, че през декември 2012 г. имало среща между Златомир Иванов и Росен Капитана. Тя се е провела в дома на мафиота в столичния квартал „Драгалевци”. Очевидци твърдят пред ченгетата, че на нея Баретата лично е ударил два звучни шамара на Капитана, след Като последният не могъл да даде адекватен отговор на въпросите къде са парите и кога ще бъдат върнати. Унижението се е случило пред очите на охраната на мафиота и пазвантите на казанлъчанина.

Именно заради тези два шамара Драгнев впоследствие поръчва опита за убийство на партньора си. Седмица след стрелбата срещу Баретата капитана беше арестуван от антимафиоти, разпитан, но малко след това осввбоден. На 26 април тази година Специализираната прокуратура му повдигна обвинение, че той заедно с Милко Милков, Иван Колев и Златомир Иванов, чрез престъпна дейност е нанесъл щети на държавата в размер на 5,5 млн. лева. Според информация, достигнала до нас, след като Драгнев е пропял пред Специализираната прокуратура, обвиненията към него ще бъдат свалени. Това е и било категорично неговото условие, за да сключи сделката.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *