Разследват Иван Драшков от ДАНС – изнасял секретна информация на Брендо!

Иван Драшков

  Прокуратурата в Италия усилено се интересува от бившия зам.-шеф на ДАМС Иван Драшков, научихме от източници във Върховната касационна прокуратура. На Апенините се води разследване срещу българския мафиот Евелин Банев-Брендо, който беше арестуван по искане на чуждите служби за трафик на тонове кокаин.

Още когато беше задържан, стана ясно, че той е получавал информация от ДАНС за разработки срещу престъпната му дейност. Дори бяха открити документи с гриф „Строго секретно“, включително и такива на разузнавателни служби от Европа.

Прокуратурата започна проверка по случая с изтичането на информация. Официално се призна, че човекът, снабдявал мафиота с информация, е бивш служител на ДАНС. Месеци след това още няма резултат. Според отлично информирани никога официално няма да се научи истината за това кой е къртицата на Брендо. За запознатите с опасните му връзки обаче не е тайна, че Иван Драшков и Брендо са в постоянен контакт и дори имат общи бизнес интереси.

Евелин Банев-Брендо

Италианските разследващи били уведомени за това въпреки усилията на родните управляващи този факт да се скрие. Затова оттам пратили остро питане към нашите служби да им осигурят информация за връзките между двамата. Родните ДАНС и МВР обаче бавели отговора по заръка „от горе“.

Висш магистрат не изключва варианта Драшков да бъде призован като свидетел по делото срещу Брендо в Италия и там да обясни какво е работила ДАНС под негово ръководство през последните 2 години по наркотрафика. Тогава ще му се наложи и да внесе яснота по въпроса какви са били връзките на Брендо със спецслужбите.

Из ъндърграунда усилено се говори, че „кокаиновият крал“ Евелин Банев е бил нещатен сътрудник на ДАНС. Привилегията му издействал лично Иван Драшков.

Дългогодишният контраразузнавач бе махнат от зам. шефското място в родното ФБР точно около скандала с Брендо и връзката му с тоновете кокаин, които чуждите служби заловиха. Официално зам.-шефът на ДАНС каза, че се пенсионира, защото е изморен.

Разполага се с категорична информация, че е бил махнат под натиск от Европол заради съмненията, че изнася информация към мафиота и то години наред.

Драшков и Брендо са свързани и по бизнес линия освен чрез ДАНС. Както вече бе разкрито, фирмата на сина на Драшков Ай Ти Ди е построила два от хотелите на Брендо. Точно с обекти в туризма се смята, че Банев е избелвал парите от наркотрафик. За пране на пари Брендо е подсъдим в България, но разследването за това е от 2006 година, а не по времето на ГЕРБ. Второто разследване, за което бе писано в пресата, се размотава.

Запознати с връзките на Евелин Банев са категорични, че управляващите са се подчинили с неохота на партньорските служби от Европа да го арестуват, след като 3 години той е недосегаем, както и приятелят му Иван Драшков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Разследват Иван Драшков от ДАНС – изнасял секретна информация на Брендо!"

  1. Жоро   13.11.2012 at 10:18

    Държажата е свързана с анркотрафика на най високо ниво, Драшков не могат да го пипнат, но ще отърве кожата, айде, вземете му хотелите и заведенията в центъра на София, действайте,

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *