Разкритие: Станимир Флоров – покровител на Таки!

Христофорос Аманатидис - Таки

  Продължава мистерията с изчезналия от България Христофорос Аманатидис – Таки. Източници твърдят, че той вече е фактор в международния трафик на кокаин с помощта на родните служби, които вместо да го разследват и вкарат в затвора, му помагат в престъпната дейност.

Журналистическо разследване показва, че Таки има бизнес връзки с приближени до премиера в оставка Бойко Борисов, сред които спонсорът на ГЕРБ Николай Галчев. По информация в ъндърграунда Аманатидис е секретен сътрудник на МВР и многократно е ползван за информация за това какво се случва в подземния свят. В замяна е спускан чадър над престъпната му дейност.

Говори се дори, че имал вземане-даване лично с директора на ГДБОП Станимир Флоров, който беше шеф на отдел „Наркотици“ в службата, когато Аманатидис бе на върха на кокаиновата пирамида България. През това време съмнително Таки никога не е арестуван и притесняван от ГДБОП.

Станимир Флоров

Той бе заловен в Дубай от Интерпол. След кратък престой в ареста е пуснат. Магистрати твърдят, че от българска страна не са изпращани категорични доказателства за престъпната дейност на Аманатидис, за да бъде върнат у нас. После Таки е пуснат и продължава да се разхожда на свобода. „В международния наркотрафик няма празна ниша. Когато арестуват един играч, мястото му заема друг. България винаги е била по пътя на кокаина и родни мафиотски босове имат важна роля за това не без одобрението на държавата.

Със сигурност Таки се е издигнал в йерархията и движи каналите от чужбина“, категоричен е бивш полицай.

Христофорос Аманатидис започва престъпната си дейност като част от структурите на ВИС 2. Постепенно става фактор в разпространението на кокаин в София, а след това прави клонове и в областните градове. След убийството на Георги Илиев се издига. Навлиза и в легални дейности но продължавз да организира и да контролира вътрешната мрежа за разпространение на дрога. Прави съдружия с братя Галеви в строителни фирми.

„Ако Таки бъде арестуван, инициативата за това ще дойде от чужди полицейски служби. Така стана и с Брендо. Той вече не се интересува от разпространението на дрога в страната. Далеч по-печеливш бизнес е да движиш канали за трафик, където пратките са огромни. Сега той се занимава с това, а тук разни кикбоксьори и дребни бандити, които са обявени за босове, се опитват да действат като него преди години“, разказва човек, бил някога в неговата структура.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *