Простреляният Христо Донков – Дебелия – топ дилърът на дрога за Сако!

Стефан Бонев - Сако

  Поредна война за територии в бизнеса с дрога избухна в София, след като в сряда късно вечерта неизвестен стрелец простреля Христо Донков – Дебелия, един от топ дилърите на наркобарона Сако.

Ицо Дебелия е попаднал на засада, докато се прибирал в дома си в Квартал „Овча купел“. Пред блок 503 пласьорът на наркотици бил причакан от двама, но се усетил, че непознатите му готвят нещо, и по чудо успял да избегне куршумите. „Срещу Дебелия е стреляно няколко пъти, но само един куршум го е уцелил в рамото. Няма опасност за живота му, той е настанен в „Пирогов“, обясниха пред журналисти столични криминалисти.

32-годишният Ицо Дебелия е отговорник за търговията с наркотици в организацията на Сако за кварталите „Овча купел“ и „Красно село“.

Христо Донков - Дебелия

Под шапката на Дебели работят петима дилъри, които търгуват с кокаин, амфетамин и хероин.

Доскоро Ицо Дебелия бил редови дилър на дрога, но се издигнал преди година и половина, когато почти всички „лейтенанти“ в организацията на Стефан Бонев – Сако бяха арестувани. Откакто Христо Донков получил повишение, продажбите на амфетамин и марихуана в неговия район се вдигнали чувствително. Така Дебелия станал част от близкото обкръжение на Стефан Бонев – Сако, но пък и си навлякъл гнева на конкуренти.

„В района на „Овча купел“ действат дилърите на племенника на Киро Японеца – Сотир, които почти изцяло контролират търговията с наркотици. По всяка вероятност Ицо Дебелия е прострелян от хората на Сотир“, предполагат в ъндърграунда.

В последните месеци напрежението между бандите, търгуващи с дрога в София, рязко се покачи заради намалелите приходи и увеличения риск. „Борбата е за всеки клиент – откакто няма монопол на пазара на дрога и след като мастити дилъри бяха арестувани, мнозина се опитват да намерят ниша. Сега обаче няма чадър за никого и често пъти заловени с наркотици топят конкуренти в МВР“, описва ситуацията дребен пласьор на дрога.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *