Прокурори в паника! Делото срещу Златко Баретата пропада заради липса на свидетели!

Златомир Иванов - Златко Баретата

  Делото срещу Златко Баретата и групата му е пред тотален провал.

Гангстерът беше осъден на първа инстанция да лежи 8 години в затвора, но делото още не може да тръгне в Апелативния съд.

Научихме от сигурен източник, че от прокуратурата са в паника, защото свидетелите срещу Баретата до един отпадат за втората инстанция и така няма да може да се докаже вината му.

За да получи Златомир Иванов присъда, помогнаха знакови имена от ъндърграунда.

Едни от тях са притиснати от МВР, за да се потулят техни престъпления, а други имат пряк интерес Баретата да е в затвора, за да се опитат да вземат бизнеса му с наркотици.

Освен думите им, че Баретата е наркобос, в папките нямало други доказателства за това.

Днес Златомир Иванов е на свобода и чака делото срещу него да тръгне. Според запознати със случая той е спокоен, че присъдата му ще падне в Апелативния съд, и не се притеснява за бъдещето си.

Един от хората, които уличават Баретата в ръководене на престъпна група, е Тихомир Георгиев – Боксьора. Той обаче само помага на МВР да арестуват бившия му шеф, а после в съдебната зала се отказва от показанията си. След това между него и Златомир Иванов вече няма доверие и Боксьора се страхува за живота си. Като благодарност за показанията му Тишо Боксьора е изпуснат да избяга от България точно преди да се потвърди 15-годишната му присъда за убийство, извършено през 2007 година. Тогава той закла наркодилър в град Момин проход, който според МВР работи в организацията на Баретата.

По онова време Боксьора е шеф на наказателна бригада при Златко Баретата и дясната му ръка Антон Савов – Тони Мамата.

След бягството си Тишо Боксьора се установява в Лондон, където е заловен от Интерпол миналата година. Както и Таки, той все още не е върнат от българските власти, за да излежи присъдата си, но и не може да помогне като свидетел по делото срещу Златко Баретата.

„Съдиите вече знаят на кои свидетели може да се има вяра и кои са лъжци. На първа инстанция номерът мина, но нагоре няма да стане“, коментира юрист, запознат с обвинението срещу Златомир Иванов. Той говори за останалите свидетели – Димитър Вучев – Демби, Велин Добрев – Велата, Светлин Иванов – Близнака и Марио Божков. До един те са криминално проявени, а Велин Добрев дори е в затвора за убийството на врачанския бандит Венцислав Алексиев – Лисицата, поръчан от братята Папазки. Добрев е един от дежурните свидетели по ключови дела, зависим е от наркотици и често се отмята от показанията си в зависимост от собствения си интерес и това, което го карат да говори от МВР. На едно от заседанията по делото срещу Баретата той се яви зад параван и разказа как подсъдимият е наркобос. Днес обаче нямал особена мотивация да разкаже същото, защото и без това бил в затвора. Той бе свидетел и срещу братята Маргини за подготовка на три убийства, но резултатът от усилията му там бе печален и те бяха оправдани и на последна инстанция.

Същото е положението и с друг дежурен свидетел – варненския бандит Светлин Иванов – Близнака. Той също бил силно разколебан да потвърди показанията си от първата инстанция на делото, защото е в ареста като ръководител на престъпна група и бил разочарован от неспазените обещания, с които е убеден да съдейства на МВР и прокуратурата. Те го ползваха и за делото „Килърите“, но там още в Окръжния съд Близнака разказа как е принуждаван да лъже от висши ченгета в ГДБОП.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *