Предложили 200 бона на свидетеля Боян Джамалов да оттегли показанията си срещу “Килърите”

Хора на Петър Стоянов принуждавали свидетели по „Килърите“ да се отричат от показанията си

  Свидетели в процеса срещу бандата за поръчкови убийства „Килърите“ са притискани да оттеглят показанията си, научихме от сигурен източник. Според информатора ни няколко от ключовите свидетели срещу бандата на Пешо Сумиста са подложени на силен натиск от около 2 месеца насам.

„На един от свидетелите са предлагани 200 хиляди лева подкуп, за да обяви, че е лъжесвидетелствал, тъй като така бил инструктиран от МВР. Мъжът не се е поддал на натиск. Имало е разговор и с друг свидетел, на когото не са предлагани пари, а са отправяни заплахи, че ще му се случи нещо много лошо…“, обяснява информаторът ни.

Неофициално се говори, че атакуваният с подкуп от 200 хиляди лева е Боян Джамалов, бивш шофьор на Пешо Сумиста, чиито показания бяха най-важните в съдебния трилър „Килърите“. Офертата с рекордния подкуп дошла от брата на подсъдимия Георги Вълев – Таню Чирпанския.

Боян Джамалов

Варненски бандити пък притискали Светлин Иванов – Близнака да оттегли показанията си срещу Васил Костов – Васко Кеца. Емисарите казали на Близнака, че можели да го оправят с варненския мафиот Веско Жеков – Полицая, който му бил поръчал екзекуцията. „Ще ти спасим живота, но само ако промениш показанията си по „Килърите“, предупредили бандитите. Светлин Близнака обаче не се поддал на шантажа, а веднага информирал МВР за отправените му заплахи.

В края на миналата година – 20 декември, Шуменският съд осъди бандата за поръчкови убийства „Килърите“. Доживотен затвор получиха Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Васко Кеца и Георги Вълев. Други трима от фабриката за убийства се отърваха с присъди между 17 и 4 години пандиз.

Според съда „Килърите“ са извършили „само“ три убийства – на енергийния бизнесмен Борислав Георгиев, на адвокат Петър Лупов и на шуменския гангстер и пенсиониран сика-джия Румен Рачев. Неофициално обаче се мълви, че Пешо Сумиста и компания са ликвидирали поне още четирима човека, сред които са самоковският екшън герой Юри Галев и неговият комшия Стоян Стоянов.

Съдебният процес срещу „Килърите“ ще продължи на втора инстанция във Варненския съд, но едва след като магистратът Димчо Луков напише мотивите за присъдите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *