Правителството укрива наркобоса, превозвал кокаина на кораба „Св. Николай“

Корабът "Св. Николай"

  „Момчетата от кораба ще бъдат жертвани от правителството. Това го знам отдавна, но вече информацията се потвърждава. Прикриват истинския трафикант, въпреки че знаят кой е“, плаче близка на един от 22-мата моряци, които бяха арестувани на кораба „Св. Николай“ преди месеци. Те вече имат повдигнати обвинения за трафик на кокаин, който беше открит в товарните помещения на плавателния съд.

Обикновените моряци нямат и понятие какъв е товарът им, но те ще бъдат съдени като мащабни международни трафмканти в Испания и по-точно, защото не са проверили какво прекарват в трюмовете на кораба.

Михаил Младжов

В международна операция от 15 август бяха арестувани изпращачите на кокаина – колумбийците братя Велес, но от българска страна големият играч остана забулен в тайна.

На разпит бяха викани шефът на фирмата, собственик на кораба, и човекът на Таки – Михаил Младжов. За тях обаче не бяха открити достатъчно доказателства да са собственици на товара и бяха освободени без обвинения. По информация от достоверен източник големият бос от българска страна не е Евелин Банев-Брендо, на когото опитват да лепнат и този нарко товар. Според близки на моряците човекът е приближен на висши полицейски шефове и се занимава с легален бизнес. Връзката му с кокаина обаче няма как да се докаже, въпреки че високопоставени кадри в управлението на страната са наясно с всичко. Вместо да търсят начин да открият истинския получател на огромната пратка правителството е посочило като виновник пред испанците точно редовите моряци, начело с капитана Иван Станчев.

Евелин Банев-Брендо

„Как моряци ще могат сами да организират превозването на 3 тона кокаин. Това е абсурд. Тук има намеса на високо правителствено ниво, за да не излезе наяве истинският бос на канала и вината да се хвърли на тези обикновени техници и помощен персонал на кораба“, разказва близка на един от тях.

Съмненията за постановка, в която се прикрива високопоставен човек, се засилили сред роднините на моряците, когато в началото на октомври бяха откраднати 300 килограма от кокаина.

Наркотикът се съхранявал в склад бункер на стотина метра от полицейското управление в град Кадис. Обирджиите разбили стената на склада от съседна сграда, обърнали видеокамерите и отмъкнали 300-та килограма кокан. Запознати с цените на дрогата предполагат, че това е точно количеството на българското участие в канала. Съмнителната кражба от строго охранявания склад може би не е случайна, защото местата, където се съхранява дрогата, се пазят в строга тайна от властите в Испания. Със сигурност обаче моряците няма как да организират кражбата на коката, както и трафика й по вода през няколко континента, категорични са близките им.

Друга информация, до която са се добрали те от свои източници, е, че от Испания напразно чакали родното МВР да открие големия бос, който от българска страна е организаторът на трафика. Разменени били няколко депеши, имало и дипломатически срещи. След безуспешните опити и този товар да бъде записан в досието на Евелин Банев – Брендо се стигнало до решението моряците, начело с капитана, да изгорят, но с по-леки обвинения.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Правителството укрива наркобоса, превозвал кокаина на кораба „Св. Николай“"

 1. моряк   12.12.2012 at 10:49

  Борисов обяви: Ние знаехме предварително, че с този кораб ще се превозват наркотици, но нямаше как да предупредим моряците да не се качват. Тогава за каква предварително организирана престъпна група говори Цветанов? Не повече от трима са информираните организатори и те не са на кораба.

  Отговор
 2. поп крастю   23.12.2012 at 22:21

  За да пренесеш пликче с наркотик ти е нужен късмет.
  За да пренесеш килограм наркотик ти е нужен митничар.
  За да пренесеш тон наркотик ти е нужен генерал.
  А на генерала му трябват много пари – за предстоящите избори.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *