Посечената със сатър адвокатка Надежда Георгиева отказала да абортира детето на Никола Филчев

Адвокат Надежда Георгиева

  Зверски закланата със сатър ямболска адвокатка Надежда Георгиева е била бременна в 4-тия месец от бившия главен прокурор Никола Филчев. Смразяващото разкритие изплува на бял свят цели 13 години след като юристката на Алексей Петров – Трактора бе открита мъртва в дома си в София, съсечена 10 пъти със сатър.

Именно напредналата бременност на Надежда Георгиева, чрез която ямболската адвокатка се е опитвала да шантажира Никола Филчев, подписва смъртната й присъда.

30-годишната брюнетка разбира още през ноември 1999 г., че е бременна от Никола Филчев. Тя обаче умишлено крие дори от най-близките си, че чака бебе от главния прокурор. Едва когато навлиза в 4-тия месец и съответно не може да бъде принудена да направи аборт Надежда Георгиева съобщава на обвинител №1, че е заченала от него.

„Филчев научи в средата на февруари и две седмици по-късно Надето беше заклана. Убедена съм, че той лично я е ликвидирал. Правеше й невероятни проблеми, след като разбра, че тя чака дете от него. Ожесточи се не само срещу Надето, а и срещу всички нейни приятели“, разкрива един от тримата обвиняеми в процеса за убийството на Надежда Георгиева.

Никола Филчев

Според прокуратурата убийци на ямболската адвокатка са винарският бос Орлин Аврамов, Димитринка Калайджиева и съпругът й Пламен. Делото за убийството на Надежда Георгиева обаче вероятно ще бъде прекратено заради основателните съмнения, че истинският убиец Никола Филчев е инициирал съдебен процес срещу напълно невинни хора с изфабрикувани доказателства и скалъпени обвинения.

Засега единственият, осмелил се да намекне каква е причината Надежда Георгиева да бъде ликвидирана от Никола Филчев, е шефът на винарната „Старата изба“ Орлин Аврамов, обвиняем като организатор и съучастник в клането на ямболската адвокатка.

В показанията си по делото срещу Алексей Петров и „Октоподите“, дадени на 22 ноември 2010 г., Орлин Аврамов разкрива: „В средата на месец януари 2000 г. c Надежда проведохме по-дълъг разговор по телефона. Аз бях в избата в Сливен. Надежда ми поиска услуга за някаква транспортна фирма. В края на разговора ни аз я питах какво прави и тя ми се похвали – цитирам по памет: „От снощи Главния съм го хванала за топките и няма къде да мърда!“ Попитах я как точно е хванала Филчев за топките и тя ми отвърна: „И в прекия, и в преносния смисъл!“

Председателят на Българския моряшки синдикат Пламен Симов

Никола Филчев официално бе обвинен за физически убиец на Надежда Георгиева още през януари 2007 г., когато няколко свидетели заявиха под клетва в Софийския градски съд, че висшият магистрат е вилнял със сатъра в дома на адвокатката.

Най-скандални бяха показанията на шефа на моряшкия синдикат Пламен Симов, който обяви Филчев не само за екзекутор на Надежда Георгиева, но и за поръчител на разстрела на варненския военен прокурор Николай Колев. Преди да бъде ликвидиран от барети през 2002 г, Николай Колев също бе обвинен като съпричастен към разстрела на Надежда Георгиева. Той даже бе арестуван през лятото на 2001-ва, като ченгетата му подхвърлиха пакетче с кокаин. Впоследствие вдовицата на Колев – Нанка, осъди България в Страсбург за скандалния арест и скалъпеното обвинение срещу мъжа си.

Според Пламен Симов чрез Надежда Георгиева Филчев иска подкуп от $2 милиона от приватизаторите на „Океански риболов“, за да прекрати делото за грабежа на българския риболовен флот. Разследването се водеше срещу генералния директор на флота Петко Русинов, под чието управление бе продаден почти целият траулерен флот – над 20 кораба са шитнати на безценица, като купувачи са фирми, действащи под либерийски или панамски флаг. Най-скандална е сделката с продажбата на кораба „Феникс“, който е шитнат за 2,5 милиона долара, при положение че цената му надхвърля 20 милиона.

Прокурор по делото за „Океански риболов“ е Николай Джамбов – той се самоубива в кабинета си през април 2000 г, два месеца след убийството на Надежда Георгиева.

Пламен Калайджиев (вляво) и Орлин Аврамов

Според версията на Пламен Симов ямболската адвокатка е заклана заради дързостта си да документира с „бръмбари“ как Филчев взема $150 000-траншот 2-та милиона долара. Записващите устройства са монтирани в апартамента й в „Стрелбище“, а Георгиева действа под давление на Алексей Петров.

Тази версия частично е подкрепена и от Димитринка Калайджиева – бивша секретарка на варненския военен прокурор Николай Колев и близка приятелка на Надежда Георгиева.

На 7 март 2000 г., дни след като Филчев убива любовницата си, Димитринка е зверски пребита от следователи, докато дава показания във връзка със смъртта на адвокатката. „Ще ти вкараме зъбите в сливиците ще ти обърнем тавата обратно“. Заплашили я, че няма да види детето си повече, ако не си затваря устата. Това били само част от заканите отправени към Димитринка Калайджиева, след като тя свидетелствала, че Надежда Георгиева е имала близки отношения с Никола Филчев.

Съвсем явни са заплахите за живота на Калайджиева, които получила включително и при разпита в полицията и от главния прокурор Филчев.

Главния прокурор потърсил среща с нея малко след смъртта на Надежда. Той не я заплашвал директно като другите. Говорел много тихо, преди да изкрещи. В разказа си тя описва, че най-опасен бил, когато говорел с този тих и равен тон. Когато й казва, че добронамерено я съветва да внимава какво прави, все пак има детенце. Говорел с невероятен сарказъм и ирония. Този който седи срещу него усеща как кръвта му се смразява, и единственото нещо което остава на човек в този момент е, да се надява, че ще му мине и накрая ще може си тръгне. Димитринка уверява, че хората нямат представа какво представлява Филчев. Може и да са чували разни истории за него, да сте го гледали да се държи странно, но истината за нея е, че той е последният човек, който е безопасен. Той със сигурност не е обикновеният пенсионер, за който се е опитал да са представи по новините. Но никой не си е направил още труда да го разследва. Той сякаш е недосегаем. Голямо предизвикателство е да се говори срещу Филчев, нужна е смелост или по-точно казано безумие. Дори когато човек си мисли, че е готов, това не му помага. Той обезкуражава хората и ги плаши. Димитринка е категорична, че дори това да е последният й шанс – тя е длъжна да сподели, че Филчев е един изключително опасен, манипулативен човек. Така описва Димитринка Калайджиева впечатленията си от Никола Филчев.

От 10 години насам тя живее в Англия и е под постоянно полицейско наблюдение заради опасенията на британското правосъдие, че дори и на Албиона може да бъде убита. Отдавна се мълви, че Димитринка Калайджиева разполага с компромати -3 аудиокасети, които уличават висши магистрати, политици и полицаи в корупция.

„Да, Надежда беше много близка с мен и ми е споделяла почти всичко, но кълна се – нямам записи нито срещу Филчев, нито срещу когото и да било. Проблемът е, че те си мислят, че разполагам с копия от тези касетки и това ми създава големи проблеми и до днес“, казва през сълзи Димитринка Калайджиева.

 

Залюбили се на софра с Наум Шопов

Никола Филчев и убитата ямболска адвокатка Надежда Георгиева се залюбват в ресторант „Синият лъв“ срещу Съдебната палата през 1998 г., когато магистратът е заместник-министьр на правосъдието, спомня си Николай Колев – Босия.

Николай Колев е човекът, който ги запознава. Това станало в един ресторант. После, когато станали близки, Филчев и Надежда му пращали винаги шише ракия. В този ден седели на една маса. Надя обичала да си пийва и даже понякога прекалявала с алкохола, разказва Колев. Тогава тя казала на Филчев, че го помни още от университета, но той не успял да се сети за нея. В този момент Филчев бил с жена си Златка, преди още да се разведат. Съвсем случайно на масата дошъл и актьора Наум Шопов, добър приятел на Колев. Още тогава се видяло, че приказката между Филчев и Надежда потръгнала, след това тя много бързо влязла в крачка с него и започнали да работят заедно. Сформирали някакъв собствен бизнес. „Както по-късно се оказва, тя е разнасяла паричките“, разкрива Николай Колев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *