Полицаи крадат джипа на Черната Златка

Златка Димитрова
Златка Димитрова

Трима апаши и двама полицаи опитаха да задигнат джипа на Златка Димитрова, това става рано сутринта малко преди 5 часа на 14 октомври в столичния квартал „Гоце Делчев“. Наглото престъпление е осуетено от приятеля на Златка – Миро, който чува шум, излиза на терасата, вижда престъпниците и хвърля няколко новогодишни бомбички в краката на апашите. Подплашени, тримата крадци се мятат на бял автомобил и отпрашват, а Миро тръгва да ги преследва с лендроувъра като в американски екшън. Злосторниците обаче имат преднина от около минута и успяват да се изплъзнат, а със случая се заема IV РУП в София.

Куриозното е, че джипиесът на една от патрулиращите полицейски коли показва, че дежурните полицаи са стояли на десет метра от крадците и са им правили заслон. Когато усещат, че работата става напечена и чуват бомбичките, униформените насочват патрулната кола в обратна посока на тази, в която офейкват крадците. Това означава, че двамата униформени сто на сто са част от бандата. Преди време патрул от същото IV РУП в столицата бе хванат, че работи за автоджамбази, а полицаите бяха уволнени и изправени на съд. Очевидно продължава лошата практика полицаи от това районно да разпъват чадър над престъпници.

Златка Димитрова с гаджето си Миро
Златка Димитрова с гаджето си Миро

Миро, който също е бивш полицай, бързо сигнализира шефовете на СДВР. Директорът Ивайло Спиридонов лично е разпоредил незабавна проверка по случая, а двамата полицаи са отстранени от служба и в най-близко време ще им бъде повдигнато обвинение.

Любопитно е, че опитът да бъде откраднат лендроувърът, става в обичайния отрязък от време между 3 и 5 през нощта, в който се извършват подобни престъпления, коментираха пред журналисти специалисти от службите. Апашите са пробили с бормашина или електрическа отвертка дупка под дръжката на вратата. Оставало им е само да завъртят оттам ключалката и да отворят джипа, без да се задейства алармата. Все още няма заподозряна група за извършването на този опит за кражба, твърдят от СДВР. В момента на територията на столицата действат рекорден брой банди от автоджамбази. София се е превърнала в кръстопът на престъпници, а броят на задигнатите автомобили рекордно расте, коментират полицаи с дългогодишна практика.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *