Плашат със смърт сина на гангстера Йоско

Йосиф Йосифов - Йоско
Контрабандистът Йосиф Йосифов – Йоско се разкайва, че е вкарал сина си в бизнеса

Синът на костинбродския бандит Йосиф Йосифов – Йоско е бил заплашен с убийство, научихме от спецмагистрат, който следи делото срещу костинбродския бандит изкъсо.

22-годишният Иван Йосифов треперел за живота си след отправена към него заплаха в двора на Специализирания наказателен съд след едно от заседанията по делото.

„Йосифов-баща е силно притсенен, че синът му може да пострада заради него, и иска да е на свобода, за да го пази от посегателствата на враговете си, които не са малко. Изпитва угризения, че го е вкарал в смъртоносния бизнес, и сега търси изход от ситуацията“, разказват запознати с делата на Йоско.

Иван и баща му Йоско са подсъдими като лидери на група от 10 души, която е разпространявала наркотици на територията на София и околностите.

Арестът на Йосиф Йосифов
Арестът на Йосиф Йосифов

Предполага се, че заплахата към Иван Йосифов е отправена от близки на ромски бос, с когото Йоско имал неуредени отношения, включително и финансови. Връзките на костинбродския гангстер с мастити цигани от родния му град не са от вчера, а самият Йоско е подозиран в изпълнение на не една и две мокри поръчки от тях.

Йоско бе издирван 2 години от Интерпол по делото за наркотици. Той бе арестуван в Гърция в началото на тази година и върнат у нас. Оттогава е в ареста. Много преди той да бъде арестуван, синът му Иван и останалите от групата са пуснати на свобода.

Цялата банда е разбита в началото на 2010 година. Тогава хората на Йоско, включително и синът му, са задържани, а той мистериозно духва в чужбина, както по времето на ГЕРБ това направиха Малкия Маргин, Братя Галеви и редица други престъпници.

Йосиф Йосифов - Йоско Откакто е в българския арест, Йоско 3 пъти е искал да излезе на свобода, но винаги му е отказвано. Преди седмица Специализираният наказателен съд уважи молбата му, но горната инстанция – още не е потвърдила решението.

„Ситуацията е много сложна. От една страна, обвинението е тежко, Йоско е бягал от правосъдието преди, а от друга, трябва да му се даде възможност да защити семейството си“, коментира юрист. Един от мотивите на Йоско да иска домашен арест или подписка е, че животът и здравето на сина му са застрашени, защото постоянно получавал заплахи за смърт.

Според прокуратурата 22-годишният Иван имал ключова роля в наркоорганизацията на баща си и събирал парите от продажбата на дрога. Йоско решил да навлезе дълбоко в териториите на мръсния бизнес след оттеглянето на Таки и ареста на Златко Баретата през 2009 година.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Плашат със смърт сина на гангстера Йоско"

  1. Знаещ   27.09.2013 at 21:52

    такива не живеят дълго.

    Отговор
  2. emi may si neznaesht   10.11.2013 at 21:41

    Abe twa sa gluposti kak bashta shte nawredi na sina si absolutno newuzmojno 😉

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *