Пламен Устинов се измъкна сух след нападение с пистолет и брадва срещу Алексей Петров

Пламен Устинов

  Районната прокуратура в Тетевен прекрати досъдебното производство срещу лъжесвидетеля Пламен Устинов за опита му за покушение над Алексей Петров в Тетевен. Той бе извършен от прокурорския свидетел по делото „Октопод“ на 23 септември 2011 г. по време на кандидатпрезидентската кампания на Алексей Петров.

Тогава Устинов заедно със сина си Пламен, шурея си Валентин Щерев и неговия син Виктор нахлуват в заведение в центъра на града. Там по същото време продължава кандидатпрезидентското мероприятие. Пламен Устинов държи пистолет в ръката си, хвърля брадва по охраната на Алексей Петров, която успява да го възпре да продължи с атаката.

Не е ясно защо обвинението кьм нападателя и придружаващите го, визирано в прокурорското постановление, е квалифицирано още в самото начало не като опит за убийство, а като по-леко заплаха за убийство и хулиганство.

Алексей Петров

За да прекрати досъдебното производство Районната прокуратура в Тетевен се мотивира, че има показания на две основни групи свидетели с взаимно противоречиви показания.

От една страна, са тези от охраната на Алексей Петров, които в подробности описват опита за покушение на Устинов. От другата група пък твърдят, че той не е нахлул с пистолет в заведението. Те не били чули и Устинов да заплашва Алексей Петров, че щял да го убие.

Любопитно е, че везните за решението на прокуратурата да прекрати производството надделяват от показанията на независим свидетел. Той се оказа началникът на РПУ-Тетевен Николай Николов. Полицейският шеф обяснява, че видял само размяна на реплики и караници.

Същевременно обаче прокуратурата не е взела предвид показанията на други свидетели, които не са част от охраната на Петров и наистина следва да считат за независими. „Прекратяването на досъдебното производство пряко подпомага тезата на Устинов в показанията му, дадени по делото „Октопод„.

Той твърди, че не бил инициаторът в края на април т.г. за среща с Алексей Петров, на която именно Устинов моли бившата барета делото за инцидента да бъде „смачкано“ – обясни запознат със случая юрист. – Вероятно в България да си защитен свидетел днес вече означава, че прокуратурата защитава своите свидетели дори когато те извършват правонарушения, наказуеми по НК“.

Прокурорското постановление за прекратяване на досъдебното производство за нападението, извършено от Пламен Устинов и роднините му, ще бъде обжалвано пред Районния съд в Тетевен.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Пламен Устинов се измъкна сух след нападение с пистолет и брадва срещу Алексей Петров"

  1. Борето   21.08.2012 at 15:21

    Новина щеше да е, ако слугинажката прокуратура беше осъдила лъжесвидетеля за хулиганството му. А показанията на шефа на полицията, който въобще не е присъствал на „събитието“ направо ме разбиха. Така е у нас по тиквенско време – важни са указанията на герберастката шайка, А НЕ ФАКТИТЕ И ЗАКОНА.

    Отговор
  2. 1   30.11.2022 at 17:16

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *