Петър Стоянов – Сумиста: Прокурор Ася Петрова обслужва Цветан Цветанов! ИНТЕРВЮ

Петър Стоянов - Сумиста

  Петър Стоянов  е вицешампион и двукратен световен бронзов медалист по сумо за аматьори. Той е и шесткратен европейски шампион. Работи като треньор и мениджър на националния отбор в българската сумо федерация. През 2008 г. печели купата на сумо титаните в Москва, като побеждава бившите световни шампиони. През 2010 г. е арестуван и обвинен в подбу-дителство към убийство и участие в организирана престъпна група.

– Господин Стоянов, каква е прогнозата ви за финала на „Килърите“?
– Прокурор Ася Петрова е готова на всичко, за да обслужи вътрешния министър Цветанов, но ще катастрофира на

Цветан Цветанов и прокурор Ася Петрова

финалната права. Основите на цялото дело се крепят върху показанията на свидетели като Боян Джамалов, Георги Петков-Космоса, Лозан Цеков, Светлин Иванов-Близнака, Пламен Лаков. Те са притиснати до стената с други дела, намират се в ареста или очакват присъди. Например Джамалов е осъждан по дело за кражба на релси. Той е пред присъда за кражба на автомобил, води се рецидивист и трябва да получи над 3 години. След като става „високоморален“ свидетел, му дават условна присъда. Георги Петков-Космоса е задържан за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и побоища през лятото на 2010 г. Оказва се, че не може да издържи в ареста, реве като малко дете със сълзи на очи и е готов да свидетелства дори срещу майка си. Той започва да си измисля факти и обстоятелства, указани му от неговия приятел Джамалов, за да наредят „Сумиста“.

Прокурор Ася Петрова

– Откъде черпите информация за всичко това?
– От предоставените веществени доказателствени средства, получени от СРС. Цитат, Лозан Цеков към Джамалов: „Абе тия, полицаите, ми казват, че трябва да съм бил на една среща в Пловдив, ама то няма такава, не знам какво да правя“. Джамалов: „Ще те пратя при тоя моя полицай (става въпрос за Валентин Цоновски – белавт.), той ще ти каже какво да кажеш, те ще го натъкмят“. Има още куп доказателства, които показват как е сглобявано делото, как е скалъпвано и съшивано.

Другият дежурен свидетел Светлин Иванов-Близнака, след тежки преговори с разпитващия го дознател, като се пазари да бъде освободен от ареста, завършва: „Харесва ли ти как го измислих, цяла нощ не съм спал, трудно беше да го измисля и да подредя цялата им група“. Това е само малка част от приложените СРС-та към делото, които са разсекретени и се намират в протоколите. Те показват, че когато няма, се измислят доказателства, създават се събития, които никога не са се случвали във времето и пространството. Свидетелката Мария Койкова заяви например, че полицаят от ГДБОП Боян Радев я е притеснявал 2-3 дена преди разпита. Дал й показания, които трябвало да наизусти. Тя ги извади и ги даде на съда, който изпадна в смешна ситуация, защото вместо да разбере кой раздава подготвени материали, прекрати разпита. Стремежът на разследващите е да се докажат пред вътрешния министър.

Петър Сотянов - Сумиста

Този екип се състои от шефа от ГДБОП Валентин Цоновски и неговите подчинени Боян Радев и Йордан Монов. Те заедно с „най-добрата прокурорка“ са скалъпвали и измисляли доказателства, които не само не отговарят на истината, но не са били и донатъкмени. Важното е било всичко да става бързо. Няма да стигнат страниците на вестника да посоча всички противоречиви показания на свидетелите, както и разминаванията помежду им.

– Защо са допуснати противоречия при скалъпването на доказателствата?
– Тези от ГДБОП и Ася Петрова така са се увлекли да измислят доказателства и колкото се може повече голословни твърдения, за да обрисуват една зловеща група, че пропускат да проверят дори отгоре-отгоре тези лъжи. Всички тези разминавания доведоха до взаимни обвинения между прокурорите по делото. Ася Петрова обвини Стефка Якимова, командирована от Апелативната прокуратура във Варна, че не била проверила и махнала от СРС-тата тези, уличаващи ги в престъпни действия. Скандалът ескалира, защото всички лаври ги обира Ася Петрова, дори за награда тя беше взета от Цветанов в САЩ. Цветанов обяви, че доказателствата били железни и че едва ли не всеки момент се очаква съдът да обяви доживотни присъди.

Манипулирането на информацията от Петрова и Цоновски доведе до нереалистични очаквания от министъра, както и от обществото. Цветанов, разбира се, може и да си е опекъл баницата чрез други зависимости. Съдията Луков е част от съдебния състав, председателстван от съдия Нели Батанова, който оправда убийците на Борилски. България получи за това много критики от Франция и от ЕК. Говори се, че има СРС между шефката на Шуменския съд Батанова и бащата на един от подсъдимите по делото „Борилски“. Те ще бъдат пуснати, ако Батанова не прави това, което й казва МВР шефът. Прокурор Ася Петрова ходи наляво-надясно и обещава, че след време, като влезе в изпълнителната власт, може да помогне на тези, които сега ще ни осъдят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *