Пернишкият бандит Мечан ликвидиран от свои длъжници под носа на МВР!

Венцислав Димитров - Мечан

  Пернишкият бандит Венцислав Димитров – Мечан е убит заради лихварския бизнес, категорични са запознати от миньорския град.

В последните две години Мечан се превърнал в един от най-оборотните лихвари в Перник и дори бизнесмени, ударени от кризата, му дължали огромни суми.

„Това е поредният провал на МВР. Не разкриха нито един от банковите обири и грабежите над инкасо автомобили. За Венци се знаеше, че има участие в рязането на банкомати в града, но никой не си мръдна пръста. Иначе търсят Пуйката, който от години не се занимава е това“, казват бивш полицай.

Късно в събота 34-годишният Венцислав Димитров е направен на решето в автомобила си, който е паркиран пред заведението му. Кафенето „Лого“ е известно в града като място, където се събират неговите авери. Там Мечан се срещал и с клиентите си, на които незаконно раздавал пари.

заведението в което Мечан се срещал с клиентите си

„Дава ти 3 хиляди лева и след месец дължиш 5 хиляди. Венци си намираше всякакви основания да налага глоби и да увеличава лихвата. Така много хора не успяха да върнат парите и дължаха все повече и повече. Венци ги тормозеше по телефона, заплашваше ги, някои от тях дори бяха пребивани. Сигурно на някого му е писнало. В Перник ако не си железен, веднага ще те изместят от бизнеса, а Венци беше такъв“, разказва жител от кв. Изток“, където се е подвизавал Мечан.

Той навлиза мощно в лихварския бизнес след ареста на масовия убиец Станислав Ангелов – Сиси, който извърши три убийства на свои длъжници. Мечан е подозиран и за няколко големи обира на банкови клонове в София. Според запознати грабежите, включително и от банкомати, са му донесли „печалби“ от над 2 милиона лева. За да узакони доходите си, той влагал парите в кафенето „Лого“ и още една кръчма по Черноморието.

Друга част от плячката раздавал като лихва на закъсали перничани. Венцислав Димитров бил известен с това, че винаги има пари и дава лесно, но лихвите при него били убийствени. „Мечан си е бандит от малък.

Рекет, грабежи, по-рано и наркотици. Но остави дрогата в последно време, защото е много рисковано, а той имаше семейство. Освен това поддържаше връзки и с ченгетата, които го съветваха какво да прави. Оказа се, че лихварският бизнес е не по-малко смъртоносен“, разказват потърпевши от проявите на застреляния.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *