Охранител издал на Киро Японеца, че племенникът му Йончо се готви да го убие!

Киро Японеца

  Племенникът на ромския бос Киро Японеца Георги Петров – Йончо е печелил по 30 000 лева на ден от продажбата на наркотици. Това сочат оперативни справки на спецслужбите, разбра се от сигурни информатори. Циганинът бил абсолютен монополист в продажбата на хероин и марихуана в най-голямата ромска махала в България „Факултета“ в София.

Там живеят близо 60 000 ром и, от които около 10 000 са наркомани, сочат полицейски данни. Всички наркозависими купуват дозите си само и единствено от организацията на Йончо и брат му Сотир.

Наркотиците са с отвратително качество – хероинът е с примеси, за да се изцица максимална печалба. Прости сметки показват, че роднините на Киро Японеца печелят по 5 лева от всяка доза. Минималното количество, нужно на един хероиновозависим наркоман дневно, за да се надруса, струва 15 лева. От тази сума до племенника на Киро Японеца достига 1/3.

Арестът на Георги Петров - Йончо

Месечните приходи от всички наркомани във „Факултета“ са близо 1 000 000 лв. Това е сумата, която влиза в организацията на Йончо и Сотир. Двамата към днешна дата се изявявали като абсолютните тарторина махалата.

Племенникът на Японеца дори сложил фургон и бариера в началото на улицата, където е построен палатът му. Инструктирал охраната си да записва номерата на всички автомобили, преминаващи по пътя, до който е и имението му – триетажна къща с двуметрова ограда.

Георги Петров беше арестуван преди десетина дни при спецакция на ГДБОП и баретите от СОБТ. Причината – подготвял убийството на прочутия си чичо. Сигналът в МВР е подаден от Кирил Киров, след като той бил предупреден от момче от личната му охрана.

„Шефе, племенникът ти подготвя ковчега. Информацията е 100% сигурна, каза ми я един от хората на Йончо“, били думите на бодигарда, който се казва Кирил Симеонов.

В дома на Йончо антимафиотите намериха пистолет „Берета“ с изтрити номера, пушка със снайпер, заглушител и около 50 патрона. Натъкнаха се още на газов пистолет, въздушна пушка и 5 патрона за ловно оръжие. Конфискувани бяха 8 мобилни телефона, електронна везна със следи от дрога, както и наркотици – малко марихуана, хероин и кокаин.

Въпреки това гангстерът бе пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева.

Георги Любенов Петров, както са трите имена на мургавия разбойник, е женен за една от сестрите на Киро Японеца. Йончо е изградил около себе си банда, в която членуват още двама от племенниците на чичо му – Ивайло Асенов и Сотир. Първият беше арестуване 8 кила хероин преди години в Испания.

Има оперативни данни, че Ивайло Асенов е бил муле към организацията на босовете от СИК братя Маргини.

В картотеките на МВР Георги Петров фигурира с регистрации за въоръжен грабеж в особено големи размери, самоуправство и заплаха за убийство. Освен тези три случая обаче има още десетки, категорични са запознати с тайните на подземния свят. На Йончо се приписват няколко убийства на дилъри от организацията му, хванати да мамят. Ченгетата разследват племенника на Киро Японеца за екзекуцията на Васил Патилов, който бе разстрелян през 2008 г. пред паркинг в София.

През 2011 г. Йончо е бил арестуван в квартал „Красна поляна“. Ченгетата намерили в него два незаконни пистолета с изтрити фабрични номера. Ромският наркобарон обаче прекарва в ареста едва 24 часа, след което е пуснат на свобода. Това станало, след като лично полицейски шеф от столичното 3-то РПУ се застъпил за него. Същото висше ченге получавало по10 000 лева на месец от Йончо.

Двамата дори си ходили семейно на гости и не криели приятелството си.

Разбрасе, че в МВР има сериозна по обем информация за връзките на ченгета от това районно управление с организираната престъпност в кварталите „Факултета“ и „Красна поляна“. Предстоят мащабни проверки, които могат да завършат с арести на корумпираните служители на реда.

 

Стефан Бонев - Сако

Зарежда с дрога Сако

За Георги Петров се твърди, че е в близки отношения с дясната ръка на Алексей Петров – Антон Петров – Хамстера. През последните години циганинът се издига до позицията на един от най-големите доставчици на хероин в София, твърдят ченгета. Нивото му било такова, че зареждал с хероин дори организациите на Стефан Бонев – Сако и Златомир Иванов – Златко Баретата. Наркотикът влиза в страната от Турция. За пропускането на пратките се използват митничари, които и до ден днешен са лоялни на бившия зам.-директор на службата Румен Божинов – Цайса.

След като полицията арестува Георги Петров и осуети плана му за ликвидиране на Киро Японеца, циганинът беше пуснат на свобода от съдия от столичния районен съд срещу парична гаранция от едва 1000 лв. Щастлив, Йончо побързал да се похвали пред авери във „факултета“, че това му е струвало само 1000 евро рушвет. Прокуратурата логично протестира освобождаването.

На втората мярка, гледана в Софийски градски съд, Йончо сътвори истински цирк. Петров разказа напоително, че от 2005 година не поддържал отношения с популярния си роднина, когато са прекратили и общия си бизнес. Двамата имаха две фирми, развиващи лихварска дейност. Единственото общо между тях в момента била кръвната им връзка.

„Аз никога не съм осъждан. Занимавам се с компютри и интернет, оттам ми идват доходите. Чисто ми е досието, а сега ме изкарват наркотрафикант и убиец. Не мога да повярвам, че 200 души дойдоха да ме задържат!“, разиграваше театър Петров и допълни, че след полицейската акция Японеца се обадил на семейството му и го заплашвал със смърт. Междувременно се разсърди и на журналистите, защото пишели за него, че е килър и наркобос.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *