От затвора Пешо Сумиста подготвял убийството на прокурор!

Петър Стоянов - Сумиста

  Пленове на бандата за поръчкови убийства „Килърите“ са поръчали от затвора екзекуцията на магистрат, свързан със съдебния процес срещу тях. Такива слухове тръгнаха в Съдебната система, след като полицаи откриха незаконно оръжие в дома на бащата на един от подсъдимите – Георги Стойнев, родител на Райчо Стойнев – Хижаря.

В плевня в имота на Стойнев в самоковското село Мала църква бе открита пушка 22-ри калибър със снайпер и заглушител – оръжие, предназначено за професионални убийци.

Находката на МВР дойде броени дни преди края на съдебния процес срещу „Килърите“ – в четвъртък, 20 декември, съдиите в Шумен обявиха присъдите на Васил Костов – Васко Кеца, Петър Стоянов – Сумиста, Райчо Стойнев – Хижаря и търновския лихвар Георги Вълев. Прокурор Ася Петрова поиска доживотен затвор за всички, а часове преди четенето на присъдите в кулоарите на съда се мълвеше, че магистратите ще удовлетворят иска на прокуратурата.

Прокурор Ася Петрова

Макар от МВР да не разкриха кой е бил мишена на „Килърите“ и за кой наемен убиец Георги Стойнев е подготвил оръжие със заглушител и снайпер, усилено се заговори, че става въпрос за прокурор Ася Петрова.

Натискът срещу окръжния прокурор Петрова, и съдиите от Шуменския съд стартира още преди да бъде даден ход на делото. Шофьорът на прокурорката Недко Тодоров бе ликвидиран от наемници на „Килърите“, след като не успя да предаде рушвет от 200 000 лева на обвинителката.

Усилено се говори, че заради делото „Килърите“ е ликвидиран и друг лобист на мафията – столичният адвокат и бивш полицай Тодор Апостолов. Трупът на Апостолов, който се познава от доста години с Ася Петрова, бе открит на 3 септември 2011 г. в дома му в родното му село Чирен, Врачанско. Официално бе съобщено, че адвокатът се е обесил, но близките на юриста са категорични, че става въпрос за мафиотско убийство.

Заради заплахи за живота й, Ася Петрова е с денонощна полицейска охрана от няколко месеца насам. Прокурорката е била изнудвана и с частни записи от нейни лични срещи, но въпреки това тя не се е поддала на мръсния натиск.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *