Оправдаха наследника на Поли Пантев

Георги Пехливанов
Георги Пехливанов

  Мутрата от близното минало Георги Пехливанов се е покрил и вече не демонстрира мускули по софийските заведения, установи журналистическа проверка.

Според източниците ни наследникът на кокаиновия бос от СИК Поли Пантев е в незавидно финансово състояние. Същата е съдбата и на по-малкия му брат Любен, с когото вършееха преди десетина години из нощните заведения на София.

„Взеха им парите. Братя Пехливанови вече не са фактор в ъндърграунда“, категоричен е техен бивш съратник. След убийството на Поли Пантев на остров Аруба през 2001 година братята Пехливанови започват да перат парите от кокаин под

Поли Пантев
Поли Пантев

шапката на СИК. За тях отговарял лично Бай Миле, който е убит 3 години след Пантев. Контролират заведения, автокъщи и друг легален бизнес. Когато парите от трафик били изпрани, Пехливанови постепенно били изтласкани от бизнеса. Кулминацията на проблемите им идва през 2011 година, когато Георги Пехливанов е обвинен в укриване на данъци досущ като Ал Капоне. Ревизията му като физическо лице през 2000 г. показала, че не може да докаже сумата от 70 хиляди лева. Още тогава той се изсмял на обвинението, но чинно се явявал пред съда, за да докаже, че е невинен. Въпреки че са добри познати с Бойко Борисов, бившият премиер и настоящ депутат с нищо не помогнал на стария си приятел, дори напротив – по време на управлението му имал най-сериозни проблеми.

Поли Пантев беше убит в хотел на остров Аруба
Поли Пантев беше убит в хотел на остров Аруба

Комисията за незаконно придобито имущество му запорирала два стари мерцедеса, банковите сметки и дяловете в и без това неработещите му фирми.

В миналото Георги Пехливанов се слави като любител на фолк певиците. Според покойния писател Георги Стоев, който му е бил момче за всичко, сикаджията е бил любовник на фолк певиците Алисия и Кати. Срещу него има и няколко опита за убийство, но успява да оцелее под дъжд от куршуми.

„Жоро се оттегли от големите игри и затова оцеля. Оказа се по-умен от другите По-беден, но жив“, разказва източникът ни. След като го оправдали за укриваненаданъци, Георги Пехливанов обмислял да съди прокуратурата за незаконно обвинение, защото докато банковите му сметки и имуществото му били под запор, претърпял загуби от материален характер, както и стрес и безпокойство за бъдещето си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *