Оперират Златко Баретата в Германия

Златомир Иванов - Баретата

  Мафиотският бос Златомир Иванов – Баретата е заминал за Германия в началото на седмицата, за да се подложи на операция в специализирана частна клиника в Мюнхен, се разбра от негови сподвижници.

Бившият командос, превърнал се в безспорен гангстерски авторитет в средата на 90-те на миналия век, е получил съгласието от съда и прокуратурата за „лечебната задгранична командировка“. Още преди месец адвокатите на Златко Баретата подали молба до съда клиентът им да бъде пуснат да лети в чужбина, за да се подложи на серия от операции.

Според информация от близките му Златомир Иванов е настанен в клиника в Мюнхен, където ще бъде опериран от хирург, грижещ се за здравето на спортни знаменитости. Лекарят, който ще оперира Златко Баретата, е правел хирургически интервенции на куп футболни звезди на „Байерн“ (Мюнхен) и немския национален отбор. Казват, че визитата на Златомир Иванов в частната клиника в Мюнхен е издействана от бившия вицепрезидент на БФС Михаил Касабов, който бил близък приятел на съпругата на мафиота Калина.

Златко Баретата е сочен от МВР и прокуратурата за търговец №1 на хероин в София, бе прострелян с 4 куршума от снайперист пред Съдебната палата на 29-и януари, докато отиваше на съдебния процес срещу управлявания от него наркокартел „Фирмата“.

В атентата Златомир Иванов оцеля по волята на провидението, макар някои да твърдят, че наемникът с „Калашник“ умишлено се е целел в слабините му, а не в главата. Баретата обаче рискуваше да остане прикован завинаги към инвалидната количка. Той претърпя цели 4 операции в „Пирогов“, преди да напусне инкогнито болничното учреждение преди месец. Същевременно заради проблемното възстановяване на Златко Баретата съдът отложи процеса срещу „Фирмата“ за есента.

В молбата си до магистратите за пускането на Златомир Иванов за лечение зад граница адвокатите му посочват, че клиентът им винаги е присъствал на съдебните заседания и не е давал поводи делото срещу „Фирмата“ да бъде отлагано. На първа инстанция Златко Баретата бе осъден на 17 години затвор като наркобос, а впоследствие наказанието му бе ревизирано на 8 години.

По всяка вероятност бившият командос ще се завърне от Германия в България в средата на месец юли. Докато Златко Баретата отсъства от страната, официалните му бизнес дела се ръководят от сестра му. Що се отнася до търговията с дрога, ченгетата казват, че днес хората на Баретата в продажбата на хероин и кокаин се движат от Мирослав Пелтеков – Мирката и Радослав Иванов – Темерута.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *