Общинарят Иван Славков се нагуши от бизнеса с проститутки с 5 млн. долара

Бившият варненски общинар Иван Славков

  Осъденият преди дни на 10 години затвор бивш варненски общинар Иван Славков е спечелил над 5 милиона долара от проституция. Това става ясно от томовете с доказателствен материал, въз основа на който някогашният президент на футболния тим „Спартак“ (Варна) получи присъда на първа инстция.

Иван Славков, съдружник на Златко Баретата в охранителната фирма „Аполо и Болкан“, е ръководил бизнеса с проституция във Варна и региона от даяечната 1996 г. в коалиция с бившия командос Веселин Жеков – Полицая и Веселин Данов.

Веселин Данов

Останалите двама от престъпното трио обаче се признаха за виновни още преди 3 години и след като подписаха споразумения с прокуратурата, вече излежаха минималните си присъди.

Триото Иван Славков – Веселин Данов – Веселин Жеков отчитало процент от оборота от проституция на Златомир Иванов – Баретата. От 1996 до 2008 г. Златко Баретата прибирал месечно между 20 и 40 300 лева. Отделно от това Баретата взимал дял и от износа на проститутки в чужбина. Иван Славков контролирал десетина жрици на любовта в Холандия и в Белгия, които му отчитали по 50-60 000 евро месечно.

С парите от проституция Славков създал истинска престъпна империя навлязъл в бизнеса с незаконни залагания чрез футболния си тим „Спартак“! (Варна), освен това поел контрола и върху търговията с дрога. Варненският мафиот препирал парите си в 10 различни фирми, в които имал дялово участие. Най-солидното дружество в империята на Иван Славков е фирмата „Гея трейдинг“, която допреди 2-3 години регистрираше чутовни обороти от търговията с горива и смазочни материали.

Според разследващите Иван Славков е съумял да опразни почти всичките си авоари и да изнесе част от милионите си в чужбина. Същото направил и ортакът му Веско Полицая. Най-наивен се оказал Веселин Данов, чиито хотели и имоти за над 6 милиона лева във Варна са запорирани от 2009 г. насам.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Общинарят Иван Славков се нагуши от бизнеса с проститутки с 5 млн. долара"

  1. ---------   20.03.2013 at 18:33

    Е какво по-голямо доказателство от това, че София и Варна се препълниха с долни гнусни крадливи селяндури от този лайнян смрадлив боклук. Тоя нищо чудно да е от хората на онези нещастни отрепки ТИМ-аджиите. До като не ги избият до последния и тях и семействата им, не само София и Варна, ами цялата държава няма да се оправи, защото тия и затвора не може да ги оправи. Мрете говеда мръсни нещастни със семействата си, мрете.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *