Нигерийският наркодилър Дани плащал по 3000 евро за успешна доставка от България до Европа

Полицаи арестуват аверите на Дани

  Нигериецът Дани е най-новата звезда на българския наркопазар. 41-годишният чернокож стана известен след като бе задържан наскоро от МВР. Ченгетата се опитаха да го изкарат голям трафикант, едва ли не свързан с ареста на Гълъбин Боевски, но истината е, че Дани е дребна риба на наркопазара.

Той е работил в съдружие с други двама свои съграждани. Чернокожите примамвали основно дребни дилъри, обясниха пред журналисти отлично запознати. Мулетата на групата на Дани пренасяли наркотиците през границата, като „хонорарите“ им били скромни – между 1000 и 3000 евро в зависимост от типа дрога, нейното количество и дестинацията. Нигериецът и приятелите му най-често се възползвали от криминално проявени лица, които са закъсали за пари. Според приближени източници те обаче никога не са разполагали с достатъчно сигурни международни канали. Обикновено работели с доста малки разфасовки. Някои от мулетата на Дани били задържани както в Бразилия, така и в Италия. През Ботуша са се трансферирали хората, наети да пренесат стоката през океана.

Самият Дани е осъждан неколкократно и поредният му арест няма да бъде шок за него. Преди време е лежал за незаконно преминаване на държавната граница, използване на фалшиви документи, притежание и разпространение на дрога.

Неговият арест сега не променя по никакъв начин картината на разпространението на дрога у нас.

Мнозина обаче си задават въпроса какво е правил той в страната ни, при положение, че вече е имал няколко ефективни присъди.

Залавянето му разбива на още по-дребни парчета наркомафията у нас, която за момента няма ярко изявен лидер.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *