Наркобос запалил колата на Генка Шикерова

Генка Шикерова
Генка Шикерова

  Пежото на Генка Шикерова е запалено, за да се спре нейно мащабно журналистическо разследване за международен трафик на кокаин. Бруталният палеж трябвало да я откаже да финализира проучването си, което вече стигнало до най-високите нива в международна наркомрежа. Това разкриват пред отлично запознат източник от вътрешното министерство.

Преди няколко месеца, когато въобще не предполагала, че ще стане водеща на сутрешния блок, репортерката Шикерова кандидатствала и спечелила грант от международна организация, която подпомага журналистически разследвания. Разработката, финансирана от авторитетната организация, трябвало да завърши с голям документален филм.

Генка, която има авторитет на силен разследващ журналист, стигнала до скандални разкрития. Тя детайлно проучила пътя на белия прашец от Латинска Америка до Европа и българската следа в него. Със скрита камера Шикерова успяла да заснеме материал, който ако види бял свят, ще сконфузи цели служби в ДАНС, категорични са отлично запознати източници. Смелата журналистка разнищила цял канал и така засегнала интересите на мафиоти от Европа и България, а също и на техните високопоставени покровители от спецслужбите. Всички родни наркобосове лъснали в разследването. Въпреки атентата обаче Шикерова няма да спре материала си. Тя смятала да завърши документалния филм, който ще свали маските на някои от най-големите босове в държавата.

Огънят стигнал до двигателя на автомобила
Огънят стигнал до двигателя на автомобила

Колата на водещата на „Тази сутрин“ по Би Ти Ви пламна в понеделник около 20,30 часа. „Пежото 308″ било паркирано пред дома на Генка в квартал „Гео Милев“. Изгаря предната част на автомобила. Веднага след инцидента Шикерова каза, че палежът е умишлен. От МВР също заявиха, че работят по версията за умишлен палеж

Екипът на телевизията, в която работи Генка Шикерова, изрази пълната си подкрепа на водещата. От Би Ти Ви определиха палежа като вандалски и скудоумен начин за разчистване на сметки с журналистите и лицата, които търсят истината и задават неудобни въпроси.

„Със средновековни методи на сплашване не е възможно да се пречупи формираната с години и отстоявана всеки ден, във всяко предаване, обективност и журналистически кураж“ – написаха в писмо колегите на Генка от Би Ти Ви.

Престъпниците залели с бензин предницата на пежото
Престъпниците залели с бензин предницата на пежото

Незабавно реагира и Българският хелзинкски комитет. Не-правителствената организация също определи инцидента с опожарената кола като очевиден опит за сплашване и настоя за бързо разследване на случая.

Междувременно тук-там плъзна и мълвата, че колата на Генка е била запалена от любовник. Такъв обаче журналистката няма. Тя от години е щастливо омъжена. Според колеги на Шикерова версията удобно се подхвърля на медиите, за да отклонят вниманието в погрешната посока.

В България от години журналисти стават жертви на гнусни нападения а поръчителите и изпълнителите най-често остават скрити. Все още не е ясно кой взриви автомобила на Сашо Диков през 2011 г. Не стигнаха до съд и поръчителите и биячите на Огнян Стефанов, който едва ожи^я след побоя през 2008 г. Не бяха разкрити и отговорните за атентата срещу дома на Васил Иванов през 2006 г. Преди 2 месеца бе нападната и бита Люба Куле-зич, но до ден-днешен нападателят й не е задържан.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *