Наркобосът Ицо Ширев завзе дрогата в Пловдив

Христо Ширев - Боксьора
Христо Ширев – Боксьора

  Христо Ширев – Боксьора, нашумял преди 3 години с неуспешен опит да завладее търговията с дрога в София, премести изцяло бизнеса си в Пловдив. Източници от ъндърграунда разкриват, че бившият бодигард на Таки е съумял да се утвърди като най-оборотния дилър на дрога в Града на тепетата.

30-годишният гангстер контролира продажбите на кокаин, амфетамин, екстази и марихуана в Пловдив, а за него работят около 15-ина дилъри. Наркобандата на Ицо Боксьора буквално е попиляла конкуренцията с по-качествена и по-евтина дрога.

Познавачи на местния ъндърграунд пресмятат, че седмичният оборот на групата на Ширев надхвърля 50 000 лева, като всички дилъри отчитат парите от продажба на наркотици на първия братовчед на разбойника Дечо Мазнев.

Полицаите в Пловдив пък неофициално признават, че Боксьора и компания не им създават главоболия, тъй като не воюват с вражески банди.

„Ширев е отчел грешката която допусна в София – тогава опита да се наложи на пазара с брутални методи от мутренските години и логично беше арестуван“, отчита криминалистите. През есента на 2010-а шпицкомандата на бившия охранител на Таки предизвика няколко кървави мелета в столично заведения. Най-бруталната акция бе в чалга заведението „Гранд де лукс“, когато 30 главорези нахълтаха с брадви метални тръби и потрошиха дискотеката. Ширев и мутрите му бяха заключени след нощно нападение на дома на Милен Дарвански – Катерицата, дясна ръка на ромския наркобос Стефан Бонев – Сако. Бандитите лежаха около 2 години в ареста, след което бяха пуснати.

Христо Ширев -Боксьора реализира оборот от порядъка на 50 хил. лв. на седмица
Христо Ширев -Боксьора реализира оборот от порядъка на 50 хил. лв. на седмица

Според запознати Ицо Боксьора взел решение да премести бизнеса си в Пловдив заради доноси срещу столични търговци на дрога и полицаи. За да излезе от пандиза, бившият бодигард на Таки пропя и освети цялата организация на Сако.

Ширев натопи и десетина полицаи, които взимали пари от ромския гангстер, за да закрилят наркодилърите му. Ченгетата бяха разследвани, но не и уволнени. Впоследствие се оказа, че Боксьора е мъстял на полицаи, които са арестували него и групата му.

„Днес той не може да продаде и 1 грам кокаин в София – столичните ченгета следяха всяка негова стъпка. Затова Боксьора и хората му се преместиха в Пловдив през пролетта“, обясняват запознати.

Престъпната кариера на Ицо Боксьора стартира именно от Пловдив преди 6-7 лета, спомнят си паметливи. Тогава роденият в Карлово престъпник бе част от обкръжението на Пеньо Мангъров – Сашо Чешкия, днес подсъдим за поръчкови убийства в Прага.

Впоследствие Ширев стана бодигард на Красимир Каменов – Къро и партньора му Таки. След бягството на Христофорос Аманатидис и Ицо Исуса от България Ширев пробва да завладее позициите на люлинската мафиотска задруга, но господството му над наркопазара в София продължи едва няколко месеца.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Наркобосът Ицо Ширев завзе дрогата в Пловдив"

  1. pederas   06.07.2017 at 14:50

    maika mu sheiba

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *