Наркобосът Иван Джипса стана защитен свидетел срещу Брендо в Италия!

Иван Еринин - Джипса

  Кокаиновият крал Евелин Банев – Брендо преживя поредния тежък удар – един от най-доверените му хора в трафика на дрога е приел предложението на прокуратурата в Италия да свидетелства срещу него.

Нарушителят на мафиотската омерта за мълчание е Иван Еринин – Джипса, който бе сред арестуваните в акцията „Кокаинови крале“, проведена през лятото на 2012-а.

Иван Джипса е дясна ръка на диспечера на кокаина Радослав Атанасов – Радето, който години наред организираше пренасянето на дрога от Бразилия към Европа с кораби и селскостопански машини под шапката на Брендо. Според властите в Италия благоевградският мафиот Радето и довереникът му Иван Джипса са отговаряли и за набирането на мулета – гълтачи, които пренасяли кокаин през летищата.

Евелин Банев - Брендо

Запознати с процеса срещу Брендо и аверите му в Италия твърдят, че Джипса е потвърдил пред съдия, че Евелин Банев – Брендо е бил „босът на босовете“ и че именно той е човекът, наричан в телефонните разговори между отделни трафиканти с прякора „Дядото“.

В началото на седмицата Иван Джипса е бил освободен от затвора в Италия, но със сигурност няма да се върне в България. Неофициално се коментира, че трафикантът е включен в програма за защита на свидетелите и самоличността и визията му ще бъдат променени.

Процесът срещу Брендо в Италия вероятно ще продължи поне месец. Дни преди съдебното дело за трафик на 40 тона кокаин да стартира, 10-годишната дъщеря на гангстера Лара е в неизвестност. Според една от най-разпространените версии за похищението на момиченцето Лара е похитена от съратници на Брендо в трафика на кокаин, които се опасяват, че Банев ще ги натопи. Детето щяло да бъде върнато едва когато съдебният процес срещу „Кокаинови крале“ приключи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *