Мъж е в кома по вина на племенник на Киро Японеца

Киро Японеца

  39-годишният Велислав Спасов лежи в кома, а лекарите не дават особени шансове за живота му след нелепа шофьорска разправия с фатален завършек.

На 29 август към пет часа следобед автомобилът на Велислав е засечен на столичната улица  „Пиротска“, близо до кръстовището с „Константин Величков“, от кола, която слиза от тротоара, където била паркирана. В нея се возел Януш, син на небезизвестния гангстер Киро Японеца, заедно с двамата си бодигардове. Автомобилът е бил шофиран от племенника на Японеца – Методи Кирилов. Малко преди това те излезли от близкия ресторант, в който обядвали. Между шофьорите на двата автомобила започва разправия. Велислав Спасов излиза от колата си, за да се изясни с другия шофьор. Методи, с прякор Дебелия, също слиза и без предупреждение удря в главата младия мъж с желязна палка. Велислав се свлича безжизнен, а хората на Японеца се омитат.

Кристиян Спасов - брат на пострадалия Велислав Спасов, твърди, че само заради медийния шум извършителят все още е зад решетките

Спасов пътувал с двама свои спътници, които му оказват първа помощ, като му вадят езика, който си глътнал след удара. Пристигналата линейка го откарва в „Пирогов“, а лекарите откриват седем счупвания на черепа и два хематома, единия от които на мозъчния ствол.

Неговият брат Кристиян Спасов каза, че според медиците Владислав няма големи шансове да оживее. Трагедията за семейството е още по-голяма, тъй като съпругата на пострадалия била бременна в осмия и все още не могла да излезе от преживения шок, след като научила ужасната новина.

Според Кристиян хората на Японеца ще се опитат да измъкнат извършителя, който бил хванат от полицията два дни след инцидента. Мето Дебелия е задържан в 3 РПУ на МВР.

Допълнителен удар за близките на пострадалия мъж е отказът на двамата спътници на Велислав да свидетелстват. Единият бил купен от хората на Японеца, а другият заплашен.

Според Кристиян публичността е единственият начин да се пребори за справедливост.

Той няма доверие в служителите на Трето районно, защото видял как версията на извършителите взема превес. Хората на Японеца твърдят, че Велислав бил ударен от техен човек, но само по ръката. Въпреки че на мястото на престъплението е имало много свидетели, никой не отишъл да разкаже за случая в полицията. Братът на пострадалия е убеден, че Методи Кирилов все още е в ареста, защото по случая се е вдигнал медиен шум.

„Не искам отмъщение, а справедливост“, заяви Кристиян, който иска случаят да бъде поет от Столичната дирекция на полицията, а медиите да следят дали виновникът за погубения живот на брат му ще бъде осъден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *