Митьо Очите във война с авери на Любо Джубрилов

Митьо Очите
Митьо Очите

  Напук на слуховете, че Митьо Очите ще става ММА боец, източници от Бургас са категорични, че той е в открит конфликт с председателя на федерацията по свободни борби Любен Джубрилов. Групите на двамата дълго време се конкурирали в бургаския регион с лихварския бизнес.

Димитър Желязков – Очите е сред сочените за наследници на наркобиз-неса на империята ВИС-2. Страховитият мъжага дори беше осъден и лежа в затвора в Белене, след като групата му бе притисната с доказателства и той си призна.

Любен Джубрилов е шеф на ММА федерацията, приятел на Христо Стоичков и Любо Чука. Има строителен бизнес, но според прокуратурата доходите му са от рекет и лихварство. Той е подсъдим заедно с бодигардовете си, които са бойци от кървавия ринг. Още преди старта на делото Джубрилов изчезва от България и в последните 3 години се укрива въпреки че има информация за негови пребивавания в страната и срещите му тук.

Смъртта на Кристиян Коджуклиев и досега тъне в мистерия
Смъртта на Кристиян Коджуклиев и досега тъне в мистерия

Отношенията между Митьо Очите и Любен Джубрилов са променливи през годините назад. Двамата са от Бургас и се познават отдавна. Разривът идва, след като Очите влиза в затвора, когато са осъдени и повечето от хората му. Един от малкото верни на Митьо Очите, които остават навън, е Кристиян Коджуклиев. В началото на тази година трупът му е открит на столичната ул. „Опълченска“. Официално МВР обявява, че се е самоубил. Близките му обаче не вярват в това. Дни преди да намери смъртта си, Коджуклиев се явява като свидетел по делото срещу групата на Любен Джубрилов, което се води в Бургас. Едно от обвиненията за хората на шефа на ММА федерацията е, че са рекетирали и човека на Митьо Очите за 16 500 лева.

Според прокуратурата той е една от жертвите на Джубрилов заедно с няколко строителни предприемачи и бившия главен архитект на Поморие Светозар Рашков, който бил пристрастен към хазарта и вземал пари от мутрите на Джубрилов, за да играе на машинките.

Георги Джубрилов
Георги Джубрилов

В съда хората на Джубрилов твърдят, че Коджуклиев се занимава с рекет и лихварство, а не те. Наши източници, запознати с разследването, твърдят, че те са били конкуренти в този бизнес. След влизането на Митьо Очите в затвора Коджуклиев организирал своя група, която да превърти парите от наркотици в лихварство и имоти.

Хората на Джубрилов обаче се оказали по-силни предвид липсата на Очите и силните си позиции във властта. В Бургас е публична тайна, че Любен Джубрилов се е ползвал с протекции от високо място в МВР по времето на ГЕРБ. Кристиян Коджуклиев е бил разследван и за рекет над адвокат, но смъртта му прекратява делото.

Точно с делото срещу Джубрилов близките на Коджуклиев си обясняват странната му смърт. Никой от тях не вярва, че е скочил от висока сграда в София, където е бил, за да даде показания срещу групата на конкурентите си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *