Мистерия! Изчезват свидетели по делото за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов

Бургаския бизнесмен Стоян Стоянов

  Разкриването на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов минава през показанията на съдията Панайот Генков, става ясно от хода на заплетеното дело по което безследно изчезват свидетели и обвиняеми.

Шефът на фирма „Гранити“ Стоян Стоянов е отвлечен и убит през март 2008 година. Причината е спор за имот, който е в съседство с базата на неговата фирма. Последният, който е виждал жив Стоянов, е магистратът от Върховния административен съд Панайот Генков. Двамата са били близки приятели. Нещо повече – Генков е свързал Стоянов със Станислав Михайлов, бивш шеф на Агенцията по държавни вземания. Прокуратурата твърди, че Стоянов е отвлечен по поръчка на съдия-изпьлнителя Галин Костов от Варна и Станислав Михайлов, защото отказал да купи имота в съседство с базата му на посочената от тях цена и търсил други начини да го придобие.

Панайот Генков

От свидетелските показания по делото стана ясно, че човекът, който е свързал жертвата с един от поръчителите на убийството му – Станислав Михайлов, е висшият съдия Панайот Генков. Той е приятел и на двамата и има опит в съмнителни имотни сделки по морето. Името му беше замесено в скандала с евтината земя за строеж на морския бряг, която се отпуска на крайно нуждаещи се. Дъщеря му Ваня Генкова е придобила евтино парцел в Приморско, а след това на мястото изниква жилищна сграда на 4 етажа. Два от апартаментите са продадени на ниски цени на баща й Панайот Генков, а три – на бизнесмен. Заради скандала Панайот Генков е наказан от ВСС, но под шефството на приближения до ГЕРБ председател на съда Георги Колев, наказанието му е отменено.

Преди да завърти имотните афери с вече построените от дъщеря му апартаменти, Панайот Генков свързва жертвата Стоян Стоянов със Станислав Михайлов от Агенцията за държавни вземания. Съпругата на Генков е подчинена на Михайлов, чийто основен бизнес е „откриването“ на имоти които са собственост на фалирали фирми и придобиването им на ниска цена. След убийството на Стоян Стоянов Станислав Михайлов изчезва безследно и никой не го е виждал от четири години.

В килията е само Галин Костов и помагачите му, които са съдействали по поръчката – за отвличането и убийството на жертвата. Според обвинението те са наели Манол Хаджиев – Индианеца за ликвидирането на Стоянов, а Индианеца е убит по-късно от серийния килър Недялко Димитров – Момата. Убиецът Момата и съдията Генков са сред основните свидетели, които могат да разплетат убийството на Стоян Стоянов, но засега от показанията им няма резултат, защото са противоречивии непоследователни.

Съдията Панайот Генков е последният човек, който е видял Стоян Стоянов жив през март 2008 година.

В деня преди убийството той го навестява в офиса му, а Стоянов бил притеснен от натиска по спорната сделка със земята, от която Станислав Михайлов щял да изкара стотици хиляди като посредник.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *