Милионите от откупите, взети от бандата на „Наглите“ – в чуждестранни банкови сметки на братя Галеви!

Братята Пламен Галев и Ангел Христов

  Неоткритите и до ден днешен милиони, които зловещата група за отвличания „Наглите“ спечелиха от жертвите си, може и да са скрити в банкови сметки в офшорни зони, контролирани от дупнишкото престъпно дуо Пламен Галев и Ангел Христов.

Тази сензационна информация достигна до журналисти от лице, което заема висока позиция в родния ъндърграунд. Според думите му част от бандитите, отвличали баровци за откуп, са изпълнявали различни мокри поръчки за братя Галеви. Визират се конкретно имената на братята Лебешковски, както и Валентин Янев – Вальо Бореца, които от години си имали вземане-даване с дупнишките разбойници.

Бандата на "Наглите"

Независимо, че „Наглите“ бяха заловени преди години, а част от бандитите – и осъдени на първа инстанция, милионите от откупи и до ден днешен не са открити. В съдебната зала стана ясно, че бандата на „Наглите“ е прибрала 6 милиона лева от близки и приятели на жертвите от март 2007 г. до октомври 2009 г. Но и на финала на процеса никой не знаеше къде са тези милиони. До последното заседание по делото банкнотите не бяха предявени като доказателство. Откупите бяха плащани в евро и левове. Някои от подсъдимите твърддуа, че парите са похарчени по кръчми, магазини и пътувания. Други обясняваха, че ги закопали, но не помнели къде точно. Беше намерена единствено една банкнота от 100 лв. в чантата на съпругата на Антон Петров – Хамстера, за която бе доказана, че е от платения откуп за Румен Гунински – младши.

Йосиф Йосифов - Йоско

Именно заради официалната липса на парите жертвите на групата не могат да предявят претенции да си получат похарчените милиони за живота си. Според източника, парите ги има, но отдавна са изнесени от България. Част от милионите се намирали в чуждестранна банкова сметка, достъп до която имали Пламен Галев и Ангел Христов. Сметката не била поименна, а парите можело да се теглят и внасят чрез код.

Шокиращата информация, че Галери са имали нещо общо с „Наглите“, бе потвърдена и от служител на специалните служби. Още през 2008 г. в МВР е имало оперативна информация, която сочила, че двамата гангстери са на „ти“ с бруталните отвличания, които по това време тресяха държавата. По сигнала обаче не се е работило.

Радослав Лебешковски

Причина за това била активната намеса на заемащия по това време висш ръководен пост в ДАНС Алексей Петров. Лично Трактора и група служители около него са забранили да се предприемат каквито и да е действия спрямо Галеви.

Източникът от родната мафия разкрива и каква е причината за това. Той самият трябвало да бъде първата жертва на „Наглите“, като само по щастлива случайност успява да се измъкне от лапите на похитителите.

Алексей Петров и Галеви са лицата, които между 2005 и 2009 г. контролират всички престъпни процеси в страната и стоят зад дузина поръчкови убийства.

Валентин Янев - Вальо Бореца

Поради факта, че Трактора все пак е бил на щат към тогавашните служби, всички силови действия на могъщия гангстерски синдикат били прехвърлени на Ангел Христов и Пламен Галев.

Бившите барети всъщност са пионери в отвличанията в България. През 2001 г. именно през тях мина похищението на един от най-богатите бизнесмени в страната – шефа на фирма „Руен“ Стефко Колев. Тогава поръчката е изпълнена от бандата на Йоско Костинбродския и Асен Петров – Шаки. Йосиф Йосифов – Йоско още от края на миналия век е изпълнявал специфични задачи от Галеви. За дупнишките мафиоти работели и братята Лебешковски, които бяха оправдани от съда като част от бандата на „Наглите“. Друг заподозрян като съпричастен към „Наглите“ – Вальо Бореца, пък бил разследван като съпричастен към убийството на Ангел Стефанов – Гяволето, което било поръчано от Галеви.

След зашеметяващия възход на Алексей Петров в службите шефът на престъпната групировка „Октопод“ и партньорите му от Дупница решават на мястото на Йосиф Йосифов – Йоско да бъде поставен Прокопи Прокопиев – Поли Културиста и това да е човекът, който пряко да извършва отвличанията. Именно по този начин се създава и зловещата банда „Наглите“.

Уговорено е също при нужда към групата на Поли Културиста да се ползват главорезите на Йоско.

Че двете банди имат общи корени, говори и фактът, че Йосиф Йосифов е бил през 2001 г. съдружник на Радослав Лебешковски, който също беше подсъдим като помагач на отвличанията на „Наглите“, но оправдан на първа инстанция от съда.

Схемата на отвличанията била проста. Алексей Петров осигурява чадър над групата на ниво служби и прокуратура а Поли Културиста, Данчо Релето. Любо Гребеца и компания са отчитали впоследствие откупите на Христов и Галев, които пък имали задачата да заличат всички следи към парите.

Топлите връзки между Алексей Петров и издирваните в цял свят с червена бюлетина от Интерпол мафиоти никога не е била тайна за службите. Те са бойни другари още от редиците на червените барети. След разформироването на отряда запазват близките отношения, които по-късно прерастват в бизнес такива.

Скандалната среща между дупнишките феодали и бившия МВР шеф Румен Петков, която разбуни духовете през 2005 и доведе до оставката на министъра, беше организирана лично от Трактора в плувния комплекс „Спартак“. Сбирката в кръчмата е била с цел да се уговорят на най-високо ниво контролът и трафикът на амфетамини и хероин през страната. По-точно ставало въпрос за освободените след смъртта на фатик канали. 6 години по-късно тогавашният шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танов публично призна, че основната тема на въпросната среща е била наркотици и това не е било тайна за антимафиотите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *